Doe mee met de conversatie

12 reacties

  1. Er kwam toen ik dit zag ook nog een andere, meer constitutionele vraag bij me op: volgens welke logica bestaat België uit vier landsdelen? Bij mijn weten (maar ik loop misschien een staatshervorming achter) zijn het ofwel drie gemeenschappen, ofwel drie gewesten. De opdeling in vier is een stokpaardje van… de Franstaligen, die van Brussel een volwaardig apart gewest willen maken, en zo komen we al snel bij een kaakslag en QED.

  2. Jammer – alleen al voor de historische precedenten – dat er niemand “Vive la République” geroepen heeft. tEigenlijk vind ik dat we die kreet zouden moeten incorporeren in het ceremonieel, een beetje zoals de Romeinse slaaf die de keizer bij zijn triomftochten moest herinneren aan zijn sterfelijkheid. Update: het is dan toch gebeurd, en wel tijdens de groet aan de onbekende soldaat http://www.standaard.be/cnt/dmf20130721_00665699) . Oef, de tradities zijn gerespecteerd.

  3. Interessant detail: de VRT heeft deze beelden in het parlement gefilmd en geregisseerd! 🙂

    RTBF was verantwoordelijk voor het Te Deum in de kathedraal.

  4. Het is mij ook opgevallen en het heeft mij gestoord. In een programma dat tot in de puntjes georchestreerd is, kan dit geen toeval zijn…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.