Iemand gezocht om iets te programmeren

Hoe wordt dat eigenlijk nog gedaan, tegenwoordig, iemand vinden om iets te programmeren?

Zo iets op het internet, iets niet te complex, iets dat er niet proper moet uitzien maar gewoon moet werken, dat gebruikt gaat worden door hoop en al vijf mensen om een kleine database centraal te onderhouden?

Het is te ingewikkeld voor de voor de hand liggende dingen (Google Documents en zo), wegens dat er toch een zeker idee van versies en relationele dinges in zou moeten zitten, maar het is te simpel om er een Echt Bedrijf mee lastig te vallen, want dat gaat nooit onder de 10.000 euro beginnen, en zoveel geld is er niet in het bakje van de vzw.

Jamaar, doe dat dan zelf, waar! hoor ik u zeggen. Wel: neen. Normaal gezien zou ik dat inderdaad zelf doen, en het is niet dat ik het niet zou kunnen, maar ik heb er geen zin in. Ook al, trouwens, omdat ik er zeker van ben dat er mensen zijn die het op een fractie van de tijd zouden kunnen doen die ik er zou in moeten steken. En ik heb geen tijd op overschot.

Dus, euh: als er iemand zou meelezen die graag eens een webapplicatietje om een adressenbestand te onderhouden zou willen in mekaar boksen, of iemand kent die dat zou willen doen… stuur eens een mailtje naar michel@zog.org. Ik stuur dan per kerende een requirements-documentje terug dat genoeg zou moeten zijn om een sluitende prijsofferte te maken.

Graag wel iemand die weet waar hij/zij mee bezig is, niet zo van “ik dénk dat ik dat wel zou moeten kunnen”. Niet dat ik een moeilijke mens ben of zo.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.