Kattentunnel

Als de schikgodinnen ons gunstig zijn, hebben we binnenkort een glazen muur met een deur erin op het einde van onze keuken, in plaats van een stenen muur met een deur en een venster.

Maar maar maar, hoor ik u denken, hoe moet dat dan met de kat? Een kattenluik in een glazen deur, hoe zit dat in mekaar gast?

Hawel: er is aan alles gedacht. Het zit zo: het plan is om het aanrecht en de kasten aan de ene kant van de keuken (waar het kookvuur is), door te laten lopen tot aan de nieuwe glazen muur.

Hola beer! hoor ik u al opwerpen, een kast die tegen een glazen muur, een venster dat ze zeggen, uitkomt, dat zal er toch wel zéér vies uit zien toch?

Hawel: inderdaad. En dus is er daar geen glas, maar wel een houten paneel, kijkt:

paneel

En in een houten paneel kan een kattenluik, en aan de andere kant van dat kattenluik zit dan de kast, en daar kan een tweede kattenluik in, en dan hebben we…

kattenluik

een kattentunnel! (Schematisch, ik zal dan nog eens hard nadenken over de beste manier om het proper te doen.)

Het zal ongetwijfeld een tijdje duren vooraleer onze kat het door zal hebben, maar ik kijk er al naar uit, eigenlijk.

Doe mee met de conversatie

8 reacties

  1. Een paar tips: voldoende ruimte voorzien zodat luikje kan bewegen in de tunnel (misschien recht stukje voorzien aan 1 kant voor de bocht?) en eventueel wat aparte ruimte waarin de kat kan observeren wat er achter het buitenluikje gebeurt. Warme groeten van een oud collega en kattenliefhebber:-)

  2. Hou er wel rekening mee dat dit een koudebrug is en dat je toegangscontrole moet voorzien. We hebben een paar keer een andere kat binnen gehad.
    Recentelijk dicht laten maken, kat gebruikte het toch bijna nooit.

  3. Wij hadden vroeger ook een kattenluik, maar nu niet meer. Eerlijk gezegd mis ik dat niet. Zoals gezegd: koudebrug, en mogelijke entrée van andere beesten. (Oké, geen andere katten in uw geval.)

    Hadt ge eigenlijk overwogen of het écht nodig was, en zo ja, wat gaf de doorslag?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.