40 dagen bloggen

Zo, de Verbeelding 40 Dagen Bloggen Challenge zit er ook alweer op.

02-40dagenbloggen

Wat heb ik geleerd? Euh niet veel. 🙂

‘t Is niet alsof ik hier hoogstaande literatuur pleeg, ik ben niet in de gewoonte om echt navelstaarderig te doen (en al helemaal niet over lezersaantallen of sociale interactie of zo, godbetert!), en ik krijg de vliegende turista van blogposts die afgesloten worden met van die overduidelijke comment-bait (“en jullie? wat vinden jullie van Temptation Island? Of zit je liever op een gezellig terras?”) maar dus ja, elke dag iets gepost, de afgelopen 40 dagen.

Zoals eigenlijk ook de afgelopen 5376 dagen dat ik hier na elkaar iets — groot of klein, bijzonder zeer vaak minder dan meer interessant — gepost heb.

Ik heb geleerd dat er tegenwoordig niet veel mansvolk meedoet aan blogdinges, en al helemaal niet aan dat sociaal-achtig-interactie-gedoe.

Hier staan de deelnemers die van zichzelf bekend hebben gemaakt dat ze deelnamen. Ik zet het even voor u in een bevattelijke pie chart:

mannenvrouwen

Het was geen wedstrijd of zo, en de “regels” waren zeer redelijk:

 • We beginnen aan deze challenge op 1 maart 2017. Oftewel de eerste dag van de Vasten.
 • We eindigen deze challenge op 16 april 2017. Oftewel Pasen, de laatste dag van de Vasten.
 • Je mag zes dagen skippen. Op zondag wordt er binnen de Vasten niet gevast. Er vallen zes zondagen binnen de Vasten. Daarom krijg je ook zes skipdagen die je kan inzetten wanneer je wil. Dat kan een zondag zijn, maar evengoed een dinsdag of een vrijdag.

Maar ik kan het toch niet laten, ik ben toch eens gaan kijken wat er van de goede voornemens geworden is bij de deelneemsters en deelnemers.

Er zijn tijdens de periode van 46 dagen (ja, 46: de vasten is veertig dagen + zes zondagen) 1595 blogposts geschreven op 61 blogs, oftewel gemiddeld bijna 25. De mediaan, voor wie zich daarmee bezig houdt, was 22.5, en alle blogs op rij met hun aantal posts geeft dit grafiekje:

openrij

Drie van de blogs haalden niet één post, 2 deden er meer dan 50, en als ik het in doosjes zet op basis van aantal posts op de hele periode, ziet de verdeling van de blogs er zo uit:

histo.png

Het enthousiasme daalde met de tijd, zoals te zien in deze grafiek (waar de weekends in het donker afgebeeld zijn):

totalen

Blijkbaar is de woensdag de meest populaire dag om te bloggen, en zijn de dinsdag en de zondag het minst populair:

dagen

En voor wie daar op zat te wachten, een overzichtje van alle blogs en hun posts per dag ziet er zo uit (klik voor detail):

overzicht

Ben ik hier veel langer aan bezig geweest dan strikt gezien gezond was? Erm misschien.

De Excelfile waarmee de grafiekjes gemaakt zijn, voor wie écht benieuwd zou zijn, staat alhier: 40dagenbloggen.

27 reacties op “40 dagen bloggen”

 1. Ge zoudt eens een pie chart moeten maken van uw voorkeurskleuren van grafieken en pie charts over de jaren heen. Gaat ge mee met modetrends? Zijt ge helegans hipster? Of zijt ge stabiel en hebt ge nog steeds dezelfde kleuren als tien jaar geleden?

 2. Ik zit dus liever op een gezellig terras. Al is de term gezellig moeilijk te vatten in relatie tot terras want dat wordt doorgaans niet echt door het terras bepaald maar door het gezelschap.

 3. Amai! Goed zot gij! Leuk om te zien. Maar er klopt wel ergens iets niet. Ik heb wel degelijk 40 blogposts geplaatst. Misschien omdat ik een Engelse en Nederlandstalige kant heb aan de blog? Maar er verschenen wel 40 Nederlandstalige blogberichten!

 4. Het zal wel aan mij liggen maar ik snap echt niet wat het nut is van zulke challenges. Bloggen om te bloggen, zonder dat er iets te zeggen is, zo voelt het aan. Like I said, het zal wel aan mij liggen.

   1. Haha, het gaat zeer waarschijnlijk om een fout in je zin, maar ik ben nu wel héél benieuwd wie die éne blog is die “nonsens gedaan heeft” 😉
    Zalige grafiek in alle geval en net omwille van dat soort heerlijke zottigheden kom ik hier graag lezen.

 5. Leuk overzichtje, ik hou wel van statistiek en grafieken 🙂 Hierdoor ben ik trouwens tot de conclusie gekomen dat ik maar 39 berichten gepost heb. Ik was ervan uitgegaan dat als je de zondagen wegliet je 40 vastendagen overhield maar dat is dus niet zo, wat een teleurstelling.

 6. haha keileuk! ik heb een collega die me ook altijd enthousiast staat te vertellen over cijfers, maar pas als ik het zie in piecharts (mmm pie) en grafieken, kan ik meeleven met hem. hier kan ik van de eerste keer mee enthousiast zijn zie!

 7. maar Sarah van Little family of three (helemaal onderaan in je laatste grafiek), die heeft wel geblogd hoor. ik was geen deelnemer aan de challenge, moest je ergens speciaal inloggen om dat te registreren ofzo? zeker iets misgelopen…

Reacties zijn gesloten.