Google voor non-profits

Refu-Interim groeit en groeit, en met allerlei e-mailadressen en hier eens een Google Calendar die persoonlijk is maar gedeeld, en daar eens een Google Docs-folder kan dat allemaal wat gestroomlijnder.

Google Apps, ’t is te zeggen G Suite tegenwoordig, heeft een proper aanbod voor non-profits. Het kan niet eenvoudiger: aanmelden, uw bewijs dat ge een non-profit zijt invullen, de MX servers omzetten naar Google, en hopla! alle mail komt toe bij Google en er is een gemeenschappelijke kalender en documenten en allerlei en dingen.

EDOCH.

Als ge eerst die account aanmaakt, en dan het bewijs van non-profit aanvraagt en nét een beetje te lang wacht om verder te gaan met de procedure bij Google, dan cancelen ze uw voorlopige account.

En als ge dan een nieuwe aanmaakt, maar dat is dan al een betalende en die is zogezegd gekoppeld met uw domeinnaam maar niet echt, dan wordt het heel snel heel verwarrend.

’t Was een beetje zoeken, maar ziet: ’t is in orde geraakt!

Enfin denk ik. Want er staat nog een vreemde boodschap in potjesnederlands — als ik het goed begrijp, zou er een mailtje naar de eerste, ondertussen gecancelede account gestuurd worden, om te vragen of het in orde is. En in het slechtste geval, duurt het nog 14 dagen:

ttt

Trr.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.