Block

Dan doe ik dus mijn best om zo veel mogelijk buiten mijn persoonlijke filterbubbel te komen. En ’t is niet gemakkelijk, ze maken het u niet gemakkelijk, maar ik vind dat ge het wel moet blijven doen.

Ik voel er mij onconfortabel bij, slécht zelfs. Ge wilt geen uur blijven rondhangen op the_donald of het Vlaamse Facebookequivalent ervan. Maar toch om de zoveel tijd eens even.

De discussie, of wat daar dan voor door moet gaan, daar houd ik mij meestal ver van. Dat helpt toch niet. Gij windt u op, zij winden zich op, en op het einde verandert niemand van gedacht, integendeel.

Soms lukt het niet. En dan kom ik onvermijdelijk in het vaarwater van mensen die andere mensen reduceren tot één ding (Waal zijn, of socialist, of moslim, pakweg). Die alles in zwart en wit zien. Die plots afkomen met “jamaar ’t is toch waar, de nazi’s wáren socialisten en vice versa”, of een hoofddoek gelijkstellen met een SS-uniform. En die het dan plots allemaal zeer op de man gaan spelen.

Het leven is te kort om mij met zo’n mensen bezig te houden. Ik ga het gewoon radikaler beginnen doen: blokkeren. Ik haal mijn portie andersdenken dan wel elders. Er blijft een half internet over.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. ‘k heb datzelfde dilemma op twitter. Ik wou ook zo ruim mogelijk volgen om niet in een bubbel te zitten maar wat een zurigheid komt dan voorbij zeg. ‘k Heb vrij recent toch de beslissing genomen om x kernwoorden te blocken (geen personen maar woorden). Met een paar gemikte woorden is mijn twitter toch veel dragelijker geworden.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.