Een avontuurlijke terugkomst

Ik nam vanmorgen de taxi in centrum Boedapest. Iets verder op straat stond een duidelijk vermomde huurmoordenaar. Twee meter boomlang, ijs in zijn staalblauwe ogen, knullige “ik heb ooit The Exorcist gezien”-priester-outfit aan.

Ik neem mijn taxi, kom toe aan de luchthaven, blijkt de huurmoordenaar er ook te staan. Ik ga neerzitten, huurmoordenaar gaat neerzitten. Ik verhuis naar een andere plaats om te zitten, tien minuten later komt de moordmachine drie zetels verder zitten.

Ik stap het vliegtuig op, blijkt de kerel op hetzelfde vliegtuig te stappen. Drie stoelen vóór mij. Kaarsrecht in grijze kledij met clergyman-kraag, stijf vóór zich uit kijkend.

Ik stap uit het vliegtuig, haast mij naar de trein, zie dat er één klaar staat om weg te rijden, kijk zelfs maar half waar hij naartoe gaat, stap in, ga neerzitten — inderdaad: de kerel komt recht tegenover mij zitten. En kijkt mij aan met zijn beste moordenaarsblik.

Blijft zitten tot Brussel Noord. Brussel Centraal. Brussel Zuid? Daar stapt hij eindelijk af, met een laatste misprijzende blik in mijn richting.

Zijn plaats werd ingenomen door een Tsjetsjeense extremist met een bom in zijn rugzak rechttegenover mij en een gifmenger naast mij. Serieus.

Ik heb daar dus allemaal fotografisch bewijs van hé. ‘t Is dat ik weet dat het niet mag, foto’s van mensen posten.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.