Teleconferentie

Het was vergadering met allemaal mensen van over heel de wereld.

Ah, webex, skype e tutti quanti: altijd een plezier om mee te werken. Ik begrijp niet goed hoe het altijd mis loopt, maar het loopt altijd mis. De ene of de andere kant heeft geen geluid of geen beeld, het screensharen lukt niet: altijd, altijd iets.

En dus hadden we het vandaag voor de zekerheid allemaal getest. Een doorloop van begin tot einde, voor de zekerheid beslist om het allemaal vanop één computer te doen in plaats twee computers — het was met een powerpoint en een webtoepassing, en niet iedereen was er zeker van dat het zou lukken om van presentatietoestel te switchen.

En dan was het de presentatie, en wat geraadt ge? Jawel: het liep in het honderd. Iedereen zag een grijs scherm waarop iets stond dat op geen enkel open scherm van de presentatiecomputer stond. Die dingen komen onvermijdelijk wel in orde, ik maak mij dan ook niet echt zorgen, maar het was bij sommigen toch een beetje ahem nerveuzigheid.

Uiteindelijk is het opgelost geraakt door vanop één computer een andere computer in de kamer de presentator te maken, een Powerpoint en een link met token door te mailen en dan van computer te ruilen.

De geruilde computer was niet aangesloten op het tweede scherm in de vergaderzaal, dus de interface van de teleconferentiesoftware stond in de weg; het tweede toestel had geen muis dus ik heb tijdens de presentatie nog een USB-dongle moeten opduiken uit mijn rugzak om de bluetoothmuis op aan te sluiten en het scherm had een te lage resolutie waardoor de interface van de toepassing er niet helemaal degelijk op stond — maar uiteindelijk is ook dat allemaal in orde gekomen.

En was het alsnog allemaal gelukt. Maar serieus: die software jong, wat een zever.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Mag ik zoom aanraden? Van al de teleconferentie software degene die voor mij op de meeste platformen werkt en waar ik zelden nog mensen tegenkom die een probleem hadden. Ik gebruik dit bijna dagelijks voor meetings over de hele wereld, na te zijn overschakkeld een paar jaar geleden (bepaald systeem werd niet meer ondersteund door amerikaanse overheid en dus moesten we iets nieuws vinden).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.