Eerst was er Watchmen op papier. Ik heb het gelezen eind jaren 1980, begin jaren 1990, en ik was ervan omvergeblazen.

En dan was er een meh film.

En dan hoorde het internet van Damon Lindelof dat hij een pilot voor een serie zou maken. Op deze manier hoorde het internet dat, in een lange brief van vijf pagina’s op Instagram:

Een Watchmen-serie die niét het origineel verfilmt maar iets nieuws doet:

We have no desire to “adapt” the twelve issues Mr. Moore and Mr. Gibbons created thirty years ago. Those issues are sacred ground and they will not be retread nor recreated nor reproduced nor rebooted.

Door iemand die een echte fan is. Ik keek er zeer hard naar uit.

We zitten ondertussen aan aflevering vier. Ik vind het een uitstekende serie. Al dat gebeurd is in het boek, is gebeurd, en het verhaal speelt zich af in 2019. Met thema’s voor 2019 en niet voor de jaren 1980. Met zeer, zéér veel verwijzingen naar het boek, zowel naar inhoud als naar vorm. Maar iets helemaal nieuw.

Ik weet niet of het bekijkbaar is voor mensen die niéts afweten van Watchmen (ik vermoed van wel), maar mensen die het boek gelezen hebben, gaan hard van de serie genieten, denk ik.

Ik hoop dat het goed blijft. Ik hoop dat zeer hard.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.