Verbouwingen: stand van zaken

De badkamer staat voorlopig in de keuken, alle bijna-200 kilo bad en wc en douche en wasbak en alles. De douche boven is bijna klaar, en als ik mij niet vergis ging de badkamermens volgende week? of de week daarna? beginnen aan al de rest van douche en badkamers. Er zullen kranen en dingen aan te pas komen om het bad in de badkamer te krijgen. Hopelijk moeten er geen vensters uitgebroken worden.

Er is vandaag een schrijnwerker langs gekomen om iets te doen aan onze slepende deuren — een duistere historie van scharnieren die niet stevig genoeg zijn, of die van een allereerste generatie waren en dat die kapot gingen als ze teveel moesten bijgeregeld worden. Diezelfde schrijnwerker zal ook een kastje maken om in het toilet de buizen te verbergen en wc-papier in op te bergen en alles.

Oh en als de badkamer gedaan wordt, wil dat ook zeggen dat de slaapkamer gedaan wordt. Dat wil dan weer zeggen dat de slaapkamer leeg moet gemaakt worden (waar dus dingen in staan die er al 18 jaar of zo in staan op min of meer dezelfde plaats, bedolven onder een lawine van andere dingen die er jaren en jaren liggen).

En de slaapkamer leegmaken, dat wil dus ook zeggen dat ons bed er weg moet en dat we een tijd ergens anders gaan moeten slapen. Spannend! Het eerste idee was dat we ons bed in de living zouden opstellen, maar aangezien ze daar tijdens de werken zwaar gaan moeten passeren, is dat misschien ook geen goed idee. Misschien dat we dus maar een tijd op de vloer in de bibliotheek slapen. Spannend!

De voordeur, daar is het verdacht stil. We hadden een smid voor het traliewerk, en die ging een firma aanspreken voor de deuren zelf, maar niets meer van gehoord. Ik zal nog eens mailen.

Blijven dan nog over: het dak, en de voorgevel. De voorgevel en het dak. We gaan daar dan ook een serieus moeten naar beginnen kijken, ahem ja.