Ik zit aan het midden van het vierde en laatste seizoen van Star Trek- Enterprise, en mijn herinneringen hebben gelukkig gelijk gekregen.

Het begon echt niet zo goed, maar in tegendeel tot wat ik mij herinnerde dat de consensus was, vind ik het wel degelijk een goeie reeks, en alsmaar beter worden.

Het is allemaal échte Star Trek, maar met verrassend moreel ambiguë personages, en ik herinnerde mij ook helemaal niet dat het zo lange verhalen waren. Niet-episodisch, met niet alleen een paar twee-delers of vage story arcs, maar met echte verhalen die gelijk tien afleveringen of meer duren.

En het voelt heel erg aan als het het hele begin van de geschiedenis van Star Trek. Ge voelt dat de Federation in de lucht hangt, en de evolutie van de Vulcans en de Andorians is zo een plezier om te volgen.

Nog acht afleveringen en ook Enterprise zit er op. Ik vind dat godverdomme spijtig.

Ik zou er bijna Star Trek-boeken van beginnen lezen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.