M*A*S*H

Ik ben de elf seizoenen van M*A*S*H aan het bekijken.

Zo goed jong. Zo goed.

Ik had er natuurlijk wel hier en daar wat afleveringen van gezien, maar zo zonder lachband en onderbrekingen is het echt wel goed.

Ik had in mijn hoofd het gedacht dat het zeer gedateerd en seksistisch en zo zou zijn, met dokters en verplegers. Er is zeer veel casual sexism, zeker dat, maar het is absoluut niet zo erg als ik het mij herinnerde. En het heeft zeer veel mededogen in alle mogelijke richtingen, met uiteindelijk wel karikaturen, maar driedimensionale karikaturen.

Ik herinnerde mij bijvoorbeeld helemaal niet dat Hot Lips zovee l diepgang had als personage, of hoe Radar groeide over de serie. Seizoen drie, en dan nog acht seizoenen. Benieuwd of het even goed blijft. En hoe ze omgaan met een serie over een mobiel hospitaal in de Koreaanse oorlog, die langer duurt dan de oorlog zelf.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.