Allez ju, we weten hoe de finale er zal uitzien.

Het eerste nummer, Cyprus, is leutig. Nummer twee, Albanië, is een madam die juist een beetje te oud is voor de kledij die ze aan heeft (die steunkousen!). Israël is op zich niet verkeerd qua Eurosonggehalte, maar met “Set Me Free” optreden In Het Huidig Klimaat is misschien wat, ahem.

Dan is het België, en het contrast tussen Israël en de volgende, Rusland, is enorm. Rusland is fantastisch wijs trouwens. Daarna is het Malta. Ga gerust naar het WC, het trekt op niets.

Portugal is gelijk België redelijk niet-Eurosong, wat het natuurlijk helemaal Eurosong maakt. Servië komt met het nummer Loco Loco, en het is kaka kaka. Engeland ziet er een sympathieke mens uit, maar het nummer is slecht.

Griekenland heeft een beeldschone Grieks-Nederlandse zangeres. Ik denk dat het beter is als de klank uit staat, maar misschien is dat persoonlijk. Zwitserland is magisch schoon van nummer. Echt serieus uitstekend goed gezongen.

IJsland: ik ben geen fan meer. Te veel hype. Maar ‘t zal wel goed scoren zeker? Het meneertje van Spanje zingt heel goed, en punten voor het goede gebruik van de rookmachine, maar het begint te saai en het eindigt niet genoeg in climax.

Moldavië ziet er uit zoals Albanië er graag had uitgezien, en het nummer is niet verkeerd. Niet goéd ook, maar niet verkeerd. Duitsland is zo knullig en slecht dat het weer goed wordt. Typisch Eurosong. Finland stuurt wat rock, en het is bijzonder catchy. Ik wil het niet goed vinden, maar het kruipt echt in uw hoofd, dat refrein.

Bulgarije: tijd om nog eens naar het WC te gaan of nieuwe drank te gaan halen: saai, saai, saai. Ik kan er niet bij dat dat de halve finale overleefd heeft en de meneer met een discobol op zijn borstkas niet.

Litouwen is vintage Eurononsens, en zeer leutig. Oekraïne is mijn favoriet: fan-tas-tisch nummer van een uitstekende groep. Frankrijk zingt een versie van Jacques Brel’s “Au suivant”, van wat ik er al van gehoord heb. Ik heb het nog niet helemaal gehoord, maar misschien is de opbouw wel goed.

Azerbeidzjan is weer typische Eurosong-schlock, maar wel grappig. Doet ook geen pijn aan de ogen. Noorwegen is mij te gimmicky-sentimenteel om het goed te vinden. Als die gast zijn bril weer op exact hetzelfde moment zogezegd spontaan emotioneel afzet, smijt ik mijn sletsen naar de televisie.

Holland stuurt denk ik het allerslechtste van alles wat ik hoorde (op Malta na). Ik denk dat ze zéker willen vermijden dat het volgend jaar nog eens moeten organiseren. Italië, daarentegen, stuurt glamrockende jonge kerels, en ik vind ze uiterst sympathiek. Goed nummer ook. Zweden is enorm irritant. ‘t Ziet er een vriendelijke jongen uit en al hé, maar die bewegingen met zijn arm als hij zingt en hoe hij voorovergebogen staat gelijk dat hij moet kakken: nah.

En het sluit af met San Marino, dat begot Flo Rida heeft betaald om af te komen. Zo belachelijk dat het weer typisch Eurosong wordt.

Mijn persoonlijke top 3:

  1. Oekraïne
  2. Rusland
  3. Italië of Zwitserland

Wat ik vermoed dat het zal worden:

  1. Italië (kan ik mee leven)
  2. Frankrijk of Zwitserland (kan ik mee leven)
  3. Malta (echt, ik kan niet in woorden uitdrukken hoe afgrijselijk slecht ik dit vind) of San Marino (bleh)

Één reactie op “Eurosong 2021”

Reacties zijn gesloten.