Ik wou een representatief staal van gegevens van iets hebben. Ik had kunnen vragen om toegang te krijgen tot de database.

Het was leutiger om wat tijd te spenderen met Beautifulsoup en sqlite om een stukje data te reconstrueren op basis van de gegenereerde webpagina’s.

Het is al decennia geleden dat ik voor het werk iets moest programmeren (en eigenlijk heb ik dat nooit ├ęcht gedaan, er waren altijd beter programmeurs dan mij), maar elke keer ik iets voor de leute maak, moet ik denken aan Asimov’s kortverhaal The Feeling of Power.

Dat dat allemaal werkt en doet wat ik zeg dat het moet doen: ik blijf daar jaar na jaar van content gelijk een klein kind.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.