Loodgieterijen

Ik dacht dat ik vanmorgen een nieuwe collega zou verwelkomen en rondleiden in toepassingen en code, maar ‘t zal voor misschien vrijdag zijn, denk ik.

Ik ben dan maar in de namiddag naar huis gegaan om daar verder te doen (met een omweg langs mijn moeder om vlierbessen te plukken voor vlierbessenconfituur).

‘t Is gedomme nog een geluk dat ik thuis was toen ik thuiskwam: de afwasmachine was aan het draaien en gelijk al het water dat erin zat, kwam er ook uitgelopen. Heel de keuken onder water, ik dweilen en aftrekkeren gelijk een bezeten, maar toen was ook de wasmachine klaar en kwam daar al het water uitgelopen.

Uiteindelijk na een dik half uur een zoon moeten inzetten om verder af te trekkeren wegens Ondraaglijke Pijnen™, en dan maar naar Sandra gebeld met de mededeling dat alles onder aan het lopen was. Zij kon mij aan de telefoon niet helpen, om de één of andere reden, maar ze heeft dan wel naar de loodgieter gebeld die er quasi onmiddellijk stond.

Blijkt: de afvoer is volledig verstopt, waardoor de afwasmachine bij het leegpompen helemaal losgekoppeld was geraakt van de afvoer, en aangezien afwas- en was- en droogmachine allemaal op dezelfde buis zitten, was het zwemdok in de keuken.

Morgen komt er een professionele ontstopfirma kijken wat er gedaan kan worden.

Oh en ondertussen ook update van het dakafwerkingsfront: één van de drie veluxen die er nu in zit, moet eigenlijk een elektrische op afstandsbediende velux met zonnewering worden (as opposed to een niet elektrische velux zonder zonnewering die alleen met een zeer zeer lange stok met een haak eraan kan open en toe gedaan worden). En dan moet er nog een oplossing gevonden worden om de elektriciteit die daarvoor nodig is, op een propere manier weg te werken, en ook om kassementen te maken en proper af te werken.

Liefst ook dat dat allemaal in één trok gebeurt, dat we zo kort mogelijk in werfsituaties zitten.

Tsja.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Voor je VELUX dakvenster kan je er een op zonne-energie gebruiken (alsook dan de rolluik of zonnewering erop op zonne-energie). Dan heb je geen elektriciteitsvoeding nodig om die te laten werken (met afstandsbediening). Je kan ook gateway kopen en dan bedien je ze eveneens via app op je gsm.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.