Vrouw schiet in brand tijdens

Vrouw schiet in brand tijdens bevalling. Het zal u maar overkomen.

En Drew Barrymore eet weer vlees. Way to go. Ik ben tegen vegetarisch doen. Vegetariërs vallen uiteen in een drie groepen:


  • “ik eet geen vlees uit principe”, presumably omdat beesten bewust zijn, en dat ze pijn voelen en zo.
    Akkoord, varkens zijn na mensen de meest intelligente wezens. En sla heeft geen hersens. Maar waar begint en waar eindig dat pijn voelen? Voelt een mug pijn? Mag ik daarom geen mug doodslaan? En voelt een oester pijn? Een kikker? Een kip? Slippery slope, denk ik.
    Neen: pijn, net als bewustzijn, is zo’n onvatbaar ding dat het denk ik niet veel zin heeft om daarop te gaan oordelen. Als we binnen 17 jaar varkens met slakken zullen gekruist hebben en ze op de vuilnisbelten van de wereld loslaten, en als die beesten zo ge-engineered zijn dat ze alle vuilnis omzetten naar proteïnen, dat ze enkel basisfuncties als bewegen en eten kennen, en dat ze bovendien zo snel recupereren dat we er –angorakonijngewijs– gewoon hompen vlees van kunnen afsnijden zonder dat ze moeten geslacht worden, als dat allemaal zo zal zijn, zullen dit soort vegetariërs dan nog bezwaren hebben? Ik denk het wel.

  • “ik eet geen vlees omdat ik gewoon de smaak niet graag heb”
    Har-de-flippin’-har. En ik eet niet graag voedsel dat begint met de letter “P”. Alsof een carpaccio van gandahesp, een bloedworst en een goeie biefstuk ook maar iets met elkaar te maken hebben van smaak. Pfuh.

  • “ik eet geen vlees omdat ik niet wil en ik moet mij niet verantwoorden”: fijn. Goed. Geen problemen mee. Alle respect. [pff, no fun als ik probeer een reactionair argument op te bouwen maar mijzelf zelfs niet meer kan overtuigen]

Is er trouwens vleesallergie? Dat zou anders ook een goeie reden zijn.