Ik was nog een beetje

Ik was nog een beetje aan het nazinderen over een vervelende mail, en ik ben dan maar even over en weer naar Salon gegaan. Het ging over Playboy:

It’s December 1968 and you grab a mag at the local newsstand. The table of contents includes the following: A quartet of short stories by Alberto Moravia; a symposium on creativity with contributions from Truman Capote, Lawrence Durrell, James T. Farrell, Allen Ginsberg, Le Roi Jones, Arthur Miller, Henry Miller, Norman Podhoretz, Georges Simenon, Isaac Bashevis Singer, William Styron and John Updike; humor pieces from Jean Shepherd and Robert Morley; an article on pacifism in America by Norman Thomas; a piece on how machines will change our lives by Arthur C. Clarke; an essay on “the overheated image” by Marshall McLuhan; contributions from Eric Hoffer and Alan Watts; an article in defense of academic irresponsibility by Leslie Fiedler; a memoir of Hemingway by his son Patrick; Eldridge Cleaver interviewed by Nat Hentoff; a travel piece by the espionage novelist Len Deighton; and the first English translation of a poem by Goethe.


In de tijd dat het echt nog om de artikels ging. Ik heb Playboy een hele tijd gekocht. Het eerste nummer dat ik ooit gekocht heb, was dat december 1986. Met Laurie Carr vakkundig gefotografeerd door Arny Freitag, en in de centerfold redelijk onhandig ge-airbrushed (en vooral: met een borst die lijkt alsof ze eropgeplakt is, de lichtinval is volledig verkeerd). En met een kortverhaal van Borges. En een artikel over Haiti na de val van Baby Doc.

Dat waren de dagen.

Ik denk dat ik het elke maand gekocht heb tussen december 1986 en ergens midden 1994. En dan sporadisch eens een nummer. Als ik ze terugvind (mijn moeder heeft wel de jaren 87 en 88 eens in afschuw weggesmeten 🙂 zet ik ze in mijn bibliotheek.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.