Amertrack gedachten, in afwachting dat

Amertrack gedachten, in afwachting dat Sandra stopt met spelen op de computer en ook komt slapen.

Naast resolved (RES), zouden we ook closed (CLS) moeten kunnen hebben. Dan hoeft er niet noodzakelijk een testing of zoiets bij zijn. En voor resolved:done (RES:DON) kunnen we misschien beter reolved:fixed (RES:FIX) gebruiken?

Het hele uurregistratiesysteem voelt, ook voor mij, redelijk orwelliaans aan. Ik zou er echt de nadruk op moeten leggen dat het een hulpmiddel is, en zeker niet de bedoeling om na te gaan wie hoeveel werkt en zo. Het zit erin omdat (a) het moet voor het project waar we aan gaan beginnen en (b) omdat ik het persoonlijk niet zie zitten om alles op twee of drie plaatsen bij te houden voor calculatie en (c) omdat het een hulpmiddel kan zijn om te zien hoe goed we dingen inschatten.

Om te weten wie werkt en niet is zo geen ding nodig, dat zien we zo ook wel 🙂

Voor bezoekers van een website, of voor automatische registratie van exceptions via CFMX-foutafhandeling, zou het fijn zijn als één of meer e-mailadressen beschikbaar zijn; misschien twee per project. Mail naar die adressen zou automatisch een ticket kunnen aanmaken zonder via de webinterface te hoeven te gaan.

Om het even wie die toegang heeft tot een bepaald project, moet voor elk ticket in dat project, ook als hij geen eigenaar of assignee is, kunnen zeggen dat hij daar van op de hoogte gehouden moet worden per e-mail.

Als iemand een bepaalde opzoeking heeft gedaan, zoals in het scherm van tracking.netpoint.be, moet zou het fijn zijn dat hij die opzoeking kan bewaren (bvb. all unassigned op alle projecten, all assigned to Stijn op MWS, …) voor later. Weet niet hoe handig dat zou zijn, maar misschien wel een gemak voor rapportering, dat diezelfde gesavede queries kunnen getoond worden in lijsten of zo. Mja. Weetniet.