He kijk! Albert II met

He kijk! Albert II met zijn kersttoespraak. Dat hij content is over de toekomstige trouw van Laurent met Claire Coombs, en dat Astrid weeral zwanger is. En dat hij alle artiesten van het land wil bedanken voor vanalles. En dat we het geluk hebben om Brussel te hebben als centrum van Europa, en dat iedereen daarin een actief en gevarieerd cultureel leven moet kunnen hebben. En dat we zo fantastisch veel culturele diversiteit hebben in de de landen die binnenkost bij de Unie komen. Dat hij redelijk onder de indruk was van de culturele erfenis van landen als Polen, Tsjechië en Hongarije en dingen. En dat hij zo content is over het concertgebouw in Brugge en van Le Grand Hornu en van het Festival van Vlaanderen en van Wallonië.

En dat de koningin en hemzelf heel hard wensen dat artiesten en al gestimuleerd zouden worden en dat cultuur voor alle lagen van de bevolking beschikbaar zou zijn en al. En dat de koningin en hemzelf ons in die geest ein frohes Weihnachtsfest und ein glückliches Neues Jahr wünscht.

Mja. Niet meteen een hoogvlieger. Geen zware thema’s van verdrukking of stemrecht voor migranten of zo.

! Zat ik dat op RTL te bekijken in het Frans, en kom het tegen, da’s natuurlijk gewoon ook simultaan op BRT in het Vlaams! Enfin, ik heb dan toch zijn afsluiting in het Duits gehoord, voor de Vlamingen was die er niet bij.