Actieplan 2003

‘t Was te peizen, ik geraak niet in slaap. Nochtans alles gedaan om in slaap te geraken, nudge grin, maar geen avance: ik maak mij teveel zorgen om het werk.

Allez ju dan. Actieplan 2003:

  • 60% van mijn tijd effektief hands on projct management doen
  • 20% programmeren of programmeerachtige dingen doen (XML, analyse, bla)
  • 20% commerciële of ondersteunende activiteiten

In het algemeen te doen:

  • een toer organiseren rond alle bedrijven van de groep binnen redelijke afstand, dus Benelux en Frankrijk, om onszelf degelijk voor te stellen, en flitsende knock ’em down demo’s van ons CMS en dergelijke te (laten) geven
  • MWS van nabij opvolgen, te beginnen met een eerlijke post mortem maar zeer snel overgaand naar een “wat nu”
  • actief de ronde doen bij onze klanten in de overheid en non-profit, kwestie van te zien wat we samen kunnen doen
  • synergieën met Amersfoort écht op muziek zetten

Doel moet zijn dat we pakweg eind februari een pipeline hebben voor midden Q2 waarvoor we ongeveer twee programmeurs bij nodig hebben. En dat we die mensen dan ook meteen zoeken.

Ik zou eind Q2 een tweetal nieuwe “fonds de commerce” bij willen hebben, dus (middel)grote klanten met voortdurende bestellingen, waarvoor het opbrengt om er ongeveer anderhalve FTE account manager op te zetten. Waardoor ruimte geschept wordt om hetzij zo iemand bij aan te nemen, hetzij een commercieel iemand te zoeken. Tegen het einde van het jaar zouden er in ieder geval een vijftal FTEs bij moeten komen.

Van R&D zou ik verder doen op het pad waar we nu op staan, met Windows en J2EE tegelijk, maar ook tegen eind Q4 een aantal knopen willen doorhakken over ColdFusion, JSP, .NET, Delphi en aanverwanten. Het zou kunnen dat dat voor ons gedaan wordt (stel dat Microsoft Macromedia en/of Borland koopt!), maar in ieder geval mogen we onszelf daar niet vast rijden. Misschien dat het erop uitdraait dat we een aantal zaken buiten de webapplicatie zelf in een (Delphi-)dll laten draaien, misschien doen we ‘t een en ‘t ander in JSP of zoiets, of misschien bijft alles bij het oude.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.