Yay Gentenaars! GENT — De

Yay Gentenaars!

GENT — De ombudsvrouw Rita Passemiers ziet een opvallende wijziging in de houding van de Gentenaars. De burgers denken meer en meer constructief mee over het beleid. Dat stelt de overheid voor nieuwe uitdagingen.
[…]
,,Er is een enorme kentering. Van verzuring bij de burgers merk ik eigenlijk niet zoveel. Nochtans zou ik de zuurtegraad moeten kennen, want ik vang klachten op. Er is weliswaar een harde kern van klagers, maar dit is echt een minderheid. Wat me des te meer opvalt, is dat de stijl bij de actiecomités is veranderd. Vroeger waren ze vooral ,,anti”. Nu stellen de burgers zich participerender op. Volgens mij komt dit doordat het stadsbestuur de Gentenaars de afgelopen jaren met hoorzittingen heeft overspoeld. De burgers merkten dat ze daar beter goed voorbereid heen gingen. Zo kunnen ze ook meer impact uitoefenen”, zegt Rita Passemiers. Ze voegt eraan toe dat de bewoners ook meer en meer zelf de handen uit de mouwen willen steken. ,,De vroegere Oostblok-mentaliteit, waarbij de overheid alles moest doen, is afgenomen.” [De Standaard]

Gent is een goede stad om in te leven. Leve Gent. Leve het stadsbestuur van Gent. Leve de inwoners van Gent. Leve de ombudsvrouw van Gent.