Ooo schone dingen gedaan met

Ooo schone dingen gedaan met ons CMS vandaag.

Stijn heeft de windowsapplicatie omgezet naar frames (het ticket in de trackingsite zei “over en weer zwieren van vensters en frames en vanalles, zodat het allemaal nog vlotter zal gaan dan nu“), en het gaat allemaal effectief stukken en stukken vlotter. Nog. Vlotterder. En editors hebben hun eigen taskbaricoontjes, de modale en niet-modale vensters werken zoals men zou verwachten dat ze dat doen, miljaar het wordt proper.

En ook: zo’n helemaal veralgemeend productensysteem in elkaar gestoken. Er zitten in de site voor Xavier en de zijnen stapels verschillende types produkten (meer dan 47 schijnt het, gaande van evenementen over hotels, arrangementen en campings en zo tot brochures, beelden en teksten). Al die produkten kunnen individueel, door selecties of met een query verbonden worden aan een node in de website, daarnaast is telkens minstens één zoekmogelijkheid, een lijstoverzicht en een detailpagina mogelijk.

En we hebben dus een algemeen systeem waar alle producten in passen. Niet helemaal XML, niet helemaal traditionele database, maar een mengeling van de twee. En dan wordt een detailpagina in het algemeen dus niet meer dan

SELECT *
FROM tblProducts INNER JOIN tblProdTypes on product_PT=prodtype_PT
WHERE product_id='{url.id}’

en dan daarop

xmltransform(product_data,prodtype_detailXSL)

Oo proper schone.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. ha testbaar. binnen een maandje ofzo 🙂
    heel schoon, Michel, nu heb ik maandag geen werk niet meer! :)en als er nog een spatie na de comma na ‘xmltransform(product_data’ zou staan was het zelf proper geweest:)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.