Hak. hakhak.

Soms krijg ik de indruk tegenwoordig dat ik bijna allemaal voorlopig werk aan het doen ben. Vanavond weer zoiets: één van de leerstoelen van waar ik werk, de Chair of European Civilisation op de campus in Polen, had een eigen website, en wel alhier.

Helaas: allemaal in frames, en met—arhem!—minder dan ideale javascript-shenanigans en watnog. Gevolg: het is allemaal niet zo eenvoudig te onderhouden, en de googlejuice vloeit niet meer zo rijkelijk als hij deed, en links leggen naar individuele pagina’s blijkt ook niet meet voor de hand te liggen.

Hoe kan dat opgelost worden, was de vraag van de mens die die website onderhoudt.

Tja. Niet veel keuze natuurlijk hé: hersedoense, en die frames en die javascriptzooi buitenkieperen. Wat ik dus vanavond gedaan heb, en wel alhier.

Simpel werk, niet meteen heel erg creatief, wel eens grappig om doen tussendoor. Maar toch niet waar ik de rest van mijn leven zou willen mee bezig zijn 🙂

En om terug te komen op wat ik zei: ja, ik weet dat het alleen maar werkt in Firefox en IE6. Of beter: ik weet het niet, ik raad er maar naar. Want ik heb het gewoon nog in niets anders getest. En ja, ik weet dat het allemaal zeer zeer vies gedaan is , met een <li> los naas de tekst, en met li:hover-dingen die niet werken maar waarvan ik de behaviour niet weggewerkt heb, en redundanties en wellicht valideert het niet, en het zou allemaal beter kunnen.

Er komt een punt waarop mij dat zwaar gaat tegen steken. Maar het is er nog niet, gelukkig; Ik kan mijn perfectionisme (op sommige vlakken toch) nog proper onderdrukken. Want ik weet dat we uiteindelijk naar een Zeer Proper Schoon Systeem gan. Wàt het precies zal zijn: nog geen idee.

We gaan volgende week op studiereis naar mensen die CMSsen aan het implementeren zijn (onder meer naar ee behoorlijk grote Cocoonimplementatie! aha!), en ik ga daar ten gepasten tijde eens een neerslag van maken.

Want als één ding me duidelijk is, is het wel dat er nog altijd geen echt goed CMS bestaat dat alles doet wat ik ervan verwacht.

Afijn. ’t Is laat. Ik ga slapen.

En ik moet dringend eens werk gaan van nadenken voro ik iets schrijf. En ook van nalezen.

Maar dat zal voor later eens zijn. Pfeh.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. ‘k Wist het ook ondertussen 🙂

    Vanavond werk ik eraan verdeR. Er moet nog een uitklapmenu inkomen (no biggie), en het moet ook werken op Safari en Opera (bah), en als het even kan ook in IE5(.5) (yeurgh).

    En dan moet ik de inhoud nog overzetten (no problem).

    En dan moet ik nog een manier vinden om dat via Frontpage editeerbaar te maken (no problem ook), maar vooral: dat het niet te gemakkelijk op te fucken is via Frontpage (somewhat harder :).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.