Revelaties vanmorgen: hallucineren kan ook

Revelaties vanmorgen: hallucineren kan ook gewoon overdag, in de bus, en ik heb mijn vader’s rechterduim.

Ik kwam de bus op en alles leek nog in orde. En toen moest ik betalen. Ik leg een halve euro op het tafeltje bij de chauffeur. Die mij vreemd aankijkt. “Da’s niet genoeg,” zegt hij. Ik vraag verbaasd of de prijs recent verhoogd is. “Altijd al één euro geweest.” Ik leg er nog een halve euro bij, en de man houdt een bordje op met het getal 61,4. Hij drukt mij een tiket af, en ik wacht geduldig op mijn wisselgeld. Hij kijkt mij aan alsof ik een krankzinnige ben. Ik kijk terug. “41 cent?” vraag ik vol hoop. “1 euro,” zegt de chauffeur terug.

Ik ga zitten, en de bus glijdt in één lange recht lijn, als over een ijsbaan, tot aan de Dampoort. Iemand moet gebeld hebben om de halte aan te vragen, of waarschijnlijk stopt de bus altijd aan de Dampoort, ik heb in ieder geval niets gedaan.

Ik sta recht om van de bus te gaan, en de hele bus blijkt vol te zitten. Hij was bijna leeg toen ik opstapte, maar nu is elke individuele stoel bezet. En de grote meerderheid van de mensen hebben open hoofdwonden, tussen roze en ziekelijk geel, niet bloedend maar wel vochtig en glinsterend. Een paar mensen hebben geen wonden, maar als ze zich naar mij omdraaien terwijl ik voorbijglijd naar de deur, zie ik dat ze allemaal zwaar vervormde en assymetrische gezichten hebben: hun linkerogen staan allemaal lager dan hun rechterogen.

Ahem.

6 reacties op “Revelaties vanmorgen: hallucineren kan ook”

 1. Dat is een best bizarre ervaring. Ik vond deze site via Google toen ik aan ‘t zoeken was over hallucineren zonder drugs. Heb je enig idee hoe je zo hard hebt kunnen hallucineren? Slaapgebrek/enrstige vermoeidheid? Ik ben hier heel erg mee bezig dus als je me zou kunnen helpen graag.

  Toodlez,
  Allon

 2. yeah flashbacks kunne vaak voorkomen. Ik had ‘t ook toen ik Wormhout, de grondstof voor Absinth, had gerookt. Dat werkt redelijk psychedelisch. En elke keer als ik ‘t met vrienden rook krijg ik paddo flashbacks. Ja ja Hallucineren is echt een prachtig iets…Hmja als je van jezelf al een beetje ”sick” genoeg bent om daar überhaupt van te kunnen genieten 😛

  Toodlez,
  Allon

 3. als je op bed gaat liggen en je hoofd heen en weer gaat draaien op je kussen met je ogen dicht en je denkt aan iets heel leuks dan kan je ook gaan hallucineren, is best wel vet. dan maak je dat opnieuw weer mee.

 4. Ik geloof totaal niet in hallucineren. Ik denk gewoon simpelweg dat het Westerse propaganda is, maar ik moet zeggen het theorie is wel erg geloofwaardig! Tot op mijn 34ste leeftijd heb ik altijd in hallucineren gelooft, tot…………….

 5. k’ben 6 dagen lang (dag en nacht) aan het hallucineren geweest door een hersenvliesonstekking, geloof mij, dat was een belevenis. kan alles nog perfect herrineren. ongelovelijk hoe je hersens je voor de gek kunnen houden.

Reacties zijn gesloten.