E40, ‘t is wat. Wij

E40, ‘t is wat. Wij zijn vanmorgen naar Brussel gemoeten (een info-vergadering voor een openbare aanbesteding, altijd grappig). Het heeft 40 minuten geduurd om buiten Gent te geraken: 20 minuten voor Peter van in de Dendermondsesteenweg naar Sint-Jacobs tot bij mij, en dan nog eens 20 minuten van bij mij tot op de E40.

We moesten om 10u op het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap zijn, en het was echt wel kantje-boord: een kleine drie-auto-kettingbotsing op de ring, kijkfiles en kijkfiles voor die kijkfiles, gekken die aan alle kanten iedereen voorbijstaken, la joie. Akkoord, als we heel eerlijk zijn was één van die gekken Peter, maar bon, details.

Op de autostrade zat het er helemaal bovenarms op: geen één van al die mensen die rapper reed dan 100 per uur! Auto’s zover het zicht reikt, en allemaal zo traag als iets! Hoe is dat mogelijk! ‘t Is verdomme een autostrade! Moeten die mensen nergens naartoe of hoe zit het! Peter schiet er zich door, op het vierde baanvak, vloekend en al–ahem. En toen zag hij een bordje dat we maar 70 mochten doen.

Ik heb mij zoals altijd in de auto met Peter, koest gehouden. Da’s meestal het beste. Dat, en met een lege maag instappen 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.