Hospitalen

Kijk, het verschil tussen een goeie website en een slechte website.

Hoe geraak ik naar het UZ Antwerpen? Op de brief die ik kreeg, staat het adres van de website: www.uza.be. Bovenaan rechts: bereikbaarheid. Klik: bovenaan rechts staat “Met het openbaar vervoer”.

In het echt was het inderdaad niet moeilijker dan met de trein naar Berchem, en daar bus 21 nemen. Zoals de site zegt.

Hoe geraak ik naar Maria Middelares? Op de brief ik ik kreeg, staat geen URL. Zoeken op Google geeft me AZ Maria Middelares vzw (http://www.mariamiddelares.be), een hospitaal in Sint-Niklaas, en Maria Middelares (http://www.maria-middelares.be), een basisschool in Sint-Job-in-‘t Goor. En tussen die twee een pagina die AZMMSJ Website (http://www.azmmsj.be) heet.

Ik heb, echt waar, eerst op de twee andere geklikt. Zou het zo moeilijk zijn om de <title> van de pagina iets als Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares – Sint-Jozef Gent mee te geven?

Enfin, ik klik op die link, kom op de homepagina terecht, en daar staat niet meteen iets van bereikbaarheid of adres of zo. Ik dacht eerst dat “opzoeken” wel iets zou zijn, maar dat blijkt de zoekfunctie te zijn. “Bereikbaarheid” daar ingeven, geeft me links naar vacatures in de verpleegkunde en naar algemene historiek, maar geen adres of zo.

Terug naar de homepagina. Wat ben ik eigenlijk? Een patiënt? Daar eens gaan kijken. Links naar Dagopname voor volwassenen (campus Maria Middelares) en Raadplegingen campus Maria Middelares blijken allebei PDF’s te zijn, allebei zonder route of bereikbaarheidsinfo.

“Algemeen” dan maar? Aha! Daar staat “routebeschrijving”:

Via de autosnelweg E40 afrit 14:

  • richting “R4” nemen en de wegwijzers “Maria Middelares” volgen
  • rij door de centrale laan van de Expo-parking tot aan de Ringvaart, sla rechtsaf en rij rechtdoor tot je het ziekenhuis aan uw rechterkant van de weg ziet.

Op de parking van het ziekenhuis zijn er vlak bij de ingang parkeerplaatsen voor huisartsen voorbehouden.

Allez bon dus. Da’s duidelijk. Mensen met een auto, geraak eerst op de E40 en neem daar afrit 14, en dan helpen we u verder. Et pour les transports publics la même chose, veronderstel ik?

Nee, dan maar naar de website van De Lijn gegaan, blijkt dat er een rechtstreekse tram is van het Gravensteen naar Maria Middelares. Vertrek morgen om kwart na zeven.

4 reacties op “Hospitalen”

  1. Ik kan mij daar ook onwaarschijnlijk aan ergeren: sites waarop iedere routebeschrijving totaal ontbreekt. Trouwens, en passant, wordt het niet echt eens tijd dat ze http://www.gent.be eens revampen?? Zooverouderdenjarennegentigrommel! En diegene die het nieuwe logo van de stad Gent maakte, mogen ze van mij toch ook eens in den bak steken.

  2. Ge had ook gewoon een meeltje kunnen sturen naar rasechte antwerpenaren… Gewoon “de 24” nemen van aan Centraal station, en ge komt er voorbij 😉 …

    BTW: wij liggen in kamer 488 van de Materniteit. Onzen Toon is dinsdag in Maria Middelares geboren.

Reacties zijn gesloten.