Het is eigenlijk stom, al

Het is eigenlijk stom, al die weblogging tools die de ronde doen. Pak nu Movable Type. Alles wat ik daar ooit van nodig zou kunnen hebben, kan ik redelijk snel zelf nieuw maken.

Het probleem dat ik heb met Movable Type is dat ik wil kunnen entries typen en editeren zonder met het internet verbonden te zijn, en zolang dat niet mogelijk is, blijf ik Radio Userland gebruiken.

Aan de andere kant ontbreekt er aan Radio een hoop zaken die ik zou willen hebben. Zoals daar zijn:


 • in de HTML-editor:


  • Ik gebruik maar drie fonts (Georgia met alternatieven, Courier New met alternatieven, en default Verdana met alternatieven). Ik moet nu elke keer ik iets in Georgia wil zetten, eerst het ding in Times zetten en dan in de tag <FONT face=”Times New Roman,Times,Serif”> Georgia toevoegen vóór die Times New Roman. Idemditto met Courier, die ik manueel naar Courier New moet veranderen. Dat moet anders, of beter: voor mij moet dat anders.

  • Images inserten zou ze ook automatisch moeten uploaden naar zog.org/blog

  • Ik zou willen styles kunnen toewijzen aan tekst. Dat kan nu niet.

  • Ik kan mij ook inbeelden dat het fijn zou zijn om een aantal dingen die ik nu vaak doe, toch minimaal te automatiseren (een dialoogvenster waarin ik een quote, een sitenaam en een url zou kunnen typen bijvoorbeeld, en die de tekst dan in een blockquote zou steken in Georgia, met de site tussen [] en een url erna.
    

 • in de website:


  • Commentaar sucket dat het geen naam heeft. Als het al niet plat ligt, is het enorm traag. Bovendien staat die commentaar op een server waar ik er niet aan kan, waar ik niet kan editeren en die timestamps geeft in Amerika. Ik zou het ook fijn vinden om “recent comments” te kunnen zien zoals bij Free, of comments onder de entries zelf zoals bij Stijn

  • Trackback is absoluut niet moeilijk te doen, maar kan niet met Radio.

  • Beveiligde entries en categorieën zijn doenbaar in Radio, maar absoluut niet handig vind ik. Ik wil bepaalde entries alleen leesbaar maken voor bepaalde mensen (sommige dingen niet voor vreemdelingen bijvoorbeeld, andere niet voor klanten, nog andere niet voor mensen van het werk, en sommige zelfs niet voor familie–dus enkel voor mezelf).
   Ik wil het ook mogelijk maken om sommige types entries uit te filteren, dus bvb. alle programmeerdingen weg, of alleen zaken met blote wijven.

Ik zal nog wel een hoop dingen vergeten zijn, maar dat is zowat hetgeen mij het meest tegensteekt. En dus vandaar dat ik zelf maar zo’n ding schrijf. Stappenplan:


 1. Windows-front end, dat ik die vieze editormiserie kwijt ben

 2. Schrijven naar en lezen van locale database zodat ik kan werken zonder internet

 3. via XML-RPC naar een bestaande Radio Userland schrijven, zodat ik geen dubbel werk moet doen om dingen on-line te krijgen bij Salon

 4. mijn eigen weblogdinges in ColdFusion (dat nu 100% doet wat Radio Userland aan de serverkant doet, en dat ik eigenlijk nooit gebruikt heb) herschrijven, of tenminste aanpassen

Ik  heb (1) gedaan, van (2) doet het lezen het al en moet vandaag of morgen het schrijven werken, zodat ik aan (3) kan beginnen. (4) is dan voor later eens.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.