Ik zou eigenlijk in bed

Ik zou eigenlijk in bed moeten liggen, maar het lukt niet direkt. Wel grappig om de referers van dekust.org na te kijken:

BLANKENBERGE – ?Gedaan met zoeken naar informatie over de Kust als vakantiebestemming of locatie voor vrije tijdsbesteding?, klonk het woensdagmorgen op de Pier in Blankenberge. Daar werd de nieuwe internetsite www.dekust.org voorgesteld door Westtoer, het West-Vlaamse provinciebestuur en Vlaams minister voor toerisme Renaat Landuyt.


De nieuwe website telt drie belangrijke doelgroepen: de toerist, de zakentoerist en de journalist. De inhoud van de viertalige webstek is indrukwekkend. Per taal staan er 1250 pagina?s tekst op. Deze worden verfraaid met ongeveer 3000 foto?s.

 

[…]

 

De nieuwe website werd gebouwd door het bedrijf Amercom België. Xavier Verbeerst van Anamorfose adviseerde op het gebied van contentarchitectuur en net-marketing.

 

[…]

 

De bekendmakingsactie voor de website wordt georkestreerd door het West-Vlaamse autonoom bedrijf voor toerisme, Westtoer. Deze actie zal zowel online als offline worden gevoerd. Online gaat het vooral om technische snufjes als invloed op zoekmachines. Offline wordt een grote campagne gestart rond de wedstrijd ?Eén jaar gratis aan de Kust?. Het gaat om een pakket van overnachtingen en toegangstickets tot attracties en evenementen. Op 21 juni gaat de wedstrijd van start. Tegen eind 2003 zal de website van www.dekust.org ook raadpleegbaar zijn voor blinden en slechtzienden.

De lancering van de site vanop de Blankenbergse Pier verliep woensdagmiddag alvast niet onopvallend. De Seaking van het 40ste smaldeel van de luchtcomponent van de Belgische krijgsmacht kwam speciaal vanuit Koksijde een laptop overvliegen. Vlaams minister voor Toerisme Renaat Landuyt mocht daarop met een druk op de knop de website online plaatsen. Waar ook ter wereld ligt de Kust nu dichtbij.
[Galbertus.be]

Xavier Verbeerst indeed 🙂 Hij zal er content mee zijn. Het is Xavier Debeerst natuurlijk!

En wat die versie voor blinden en slechtzienden betreft: ik ga echt nog zwaar lobbyen om een echte versie voor blinden en slechtzienden te hebben en geen zet-overal-alt-tags-versie. Ik heb er één klaarstaan, die helemaal in orde staat voor text-only, met de navigatie helemaal bijgewerkt (uiteraard zonder dhtml of wat dan ook), alleen beelden in de tekst, geen tabellen, enfin, helemaal Bobby-compatibel, en ik hoop van harte dat we ze al was het als “tekstversie” of zo erop kunnen zetten.

Daarnaast maken we de site zoals hij nu is natuurlijk wel Blindsurfercompatibel, dat spreekt vanzelf.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.