Importeren

Ondertussen is Michel naar typepad verhuisd. En heeft hij blijkbaar zonder problemen zijn Radio entries kunnen importeren (dan zou dat voor MT entries zeker moeten lukken). [xii | 12]

Weeell… not really. Of beter: dat overzetten van MT naar TypePad zal inderdaad zonder enig probleem op géén tijd geflikt zijn, maar die overstap van Radio was niet zo evident.

Ik heb Radio eerst ervan moeten overtuigen om alle entries van de afgelopen maanden in XML te exporteen, in een bestandje elk. Dan al die bestandjes inlezen en parsen, en een nieuw bestand schrijven (ascii), met het importformaat dat TypePad wilt. En dan die hele zooi importeren, wat maar niet wilde lukken.

Na veel zoeken en de file in stukjes knippen en opnieuw proberen, blijkt TypePad niet overweg te kunnen met Russische tekst. Zucht. Dus dan maar die entries eruit geknipt…

En met al dat proberen en knippen en plakken en verschillende versies openhouden in Notepad, blijkt dat ik met de laatste (gelukte) import alles in UTF-8 geïmporteerd heb (correct), maar dat ik de laatste keer blijkbaar in ISO-8859-1 gesaved heb. Wat ik nu pas ontdekt heb. En wat eigenlijk betekent dat ik alle posts individueel moet verwijderen (vijfduizend checkboxen checken, 125 per scherm), en opnieuw importeren.

Toch niet zo héél evident, die TypePad: mocht dit MT zijn, ik zou in de database kunnen prutsen. En mocht het Radio zijn, ik zou een scriptje kunnen schrijven. Maar neen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.