Book Five of King’s Dark Tower is out

Yeah, what Cory Doctorow said:

I’ve been addicted to Stephen King’s Gunslinger books since I was about 17. They’re long, tense, gripping tales, filled with enough po-mo weirdness to make them interesting and keep me guessing. The first book was begun when King was a teenager; the last book will be the last fiction King ever writes, according to him. Book five — the third-to-last in the series — is Wolves of the Calla, a 600+ page brick of a novel that I’ve just finished reading. It’s a very satisfying installment in the saga, and ends, as they all do, on a cliff-hanger that is as exciting as it is exasperating. I can’t wait for the next two. There aren’t a lot of modern genre authors playing with the memes from the Western pulps these days; King’s reinterpretation of them makes me want to dig up some old Zane Grey. Link
[Boing Boing Blog]
Zelfde voor mij (behalve dat die 17 in mijn geval 24 was). En dat ik er altijd goesting van krijg om Louis L’Amour weer boven te halen. Waarvan ik zeker vijftig boeken heb, en de meerderheid ook nog eens in Microsoft Reader-formaat. Dus, nu ik eraan denk, actieplan:
  • Wolves of the Calla kopen
  • Louis L’amour’s zeventien Sacket-boeken op de iPaq zetten

Zo’n iPaq met Microsoft Reader is echt fantastisch om boeken op te lezen: het kan met één hand, het kan in het donker (onder het dekbed bijvoorbeeld), en Microsoft heeft echt wel gedacht aan het gebruik-in-het-echt. Zo zit er niet zomaar een zoekfunctie in, maar kun je een woord of stuk zin selecteren, en dan zoeken naar waar het het eerste voorkomt:

En je kunt er annotaties in maken, en tekeningen en bookmarks. Allemaal handig voor die momenten van “dat moet ik echt nog eens opzoeken”.

Natuurlijk is het niet perfect: het scherm is te klein, de resolutie is te laag, beelden zijn problematisch in een tekst, de processor is te traag, de batterijtijd is te kort en het is niet waterdicht. Maar zover geraken we wel. Binnen een paar jaar. Met een waterdichte tabletpc-van-twee-generaties-verder.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.