Eurosong 2004

Ik heb er nog niets van gezien, en ik hoop nu al dat Nicole en Hugo winnen.

Kandidaat nummer 1: Yanah. Ahem. Muziek is een trip in haar emotionele gevoelens naar haar diepere zelf. Tja. En ze gaat met vriendinnen en didgeridoos naar het bos ‘s nachts. En ze gaat een rocknummer brengen.
Oei! Als dát rock is, dan is het toch rock met een zeer kleine r. Iets voor de jaren 80. Poison, Europe, dat soort dingen. En ze gelooft er gelijk niet al te veel in: ze bestreidt het podium gelijk alsof ze naar het toilet moet gaan, maar niet zo heel erg dringend.

Numero twee: Chris D. Morton. De mens van Idool dinges. En representative voor Gent-Dampoort, jazeker! Als hij maar niet met zijn backstreetboysvingertje gaat wijzen.
Oei! ‘t Klinkt een beetje anemisch. Een beetje jaren 70. Oei, en dat rappen in het midden is wel wat cringe tv. Brrr.
Maar Dana Winner is heeltegans gecharmeerd door zijn presence, zo gaat dat. En ook André Vermeulen vindt het schoon. Maar zowel (ss) als Vanthilt zijn er niet voor.

Drie: De Egels.
Hola, nederlandstalige rock. En zo’n krachtige stem heeft die mens gelijk niet, ‘t kan ook aan mijn hoofdpijn/valling liggen, maar ik begrijp er bijna geen woord van. Mmmbof. Marktock en aanverwanten helemaal, maar ja. Niet direct voor een songfestival zeker?

Next. Katia Berlingieri. Ze heeft al bij Walter Capiau gezongen. En ze gaat het heeltegans alleen doen.
Ai! Wat is daar aan de hand? Hoe rapper het over is, hoe beter. Helaas.
(ss) vondt het goed, da’s weird.

Nummer vijf: Xandee, da’s dus ex-Sandy. ‘t Is blijkbaar een vrolijk nummer dat gemaakt is om na te doen wat het vorie jaren goed gedaan heeftop het songfestival. Marketing dus.
Jazeker, helemaal commercieel. En ze ziet er gemeen uit, ze is zoveel mooier zonder al dat plamuur op haar gezicht. Maar bon, finalemateriaal zeker?
De jury denkt dat in ieder geval.

Voorlaatste: Storm. Een halve hollander, ugh. Hij heeft vorig jaar meegedaan in holland ook, maar het daar niet gehaald. Dus krijgen wij afdankertjes of wat?
Pfff, het zegt mij niets. Alhoewel, op het einde begint het wel beter te worden.

Nicole en Hugo!!! Ze hebben al gewonnen op voorhand van mij, zó’n sympathieke mensen.
Jammer maar helaas, maar qua kitsch kan het wel tellen. 100 punten van mij!
Van de jury mogen ze ook naar de finale, ha ha!

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Niet alleen ss vondt het goed maar gans belgië ook. Dus niet echt veel commentaar op te geven! Als ge het toch beter kunt zoals ge mss denkt ga het dan zelf eens doen. Ah voila einde discussie.

  2. Ik vermoed dat het over Katia Berlingieri gaat? Sta me toe mijn woorden te nuanceren: gelieve in plaats van “Hoe rapper het over is, hoe beter” te lezen “Het is niet meteen mijn genre, en ik ben niet zo zot van hoe ze zingt. Hoe rapper het over is, hoe beter ik persoonlijk dat zou vinden, maar wellicht vindt heel België dat ik ongelijk heb”.

    Zo beter? 🙂

  3. For us non-Belgians, we liked YANAH, she kicked ass!. We thought it was going to be her and Xandee in the finals. Go to the EUROSONG 2004 FORUM (search Yanah) and you’ll know what we international residents in Belgium are talking about. Does Belgium seriously think that a winning trophy can come from the beevee bandwagon? That’s something for the EUROSONG 2006 jury & the concerned Belgian public to think about, as EUROSONG goes 50.

    For more about a “no holds barred” article about Yanah, Xandee & Katia Berlingieri in Eurosong 2004 and perspectives for Uerosong 2006, go to http://www.yanah.be/news/Eurosong2004.html

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.