Backup

Ik heb eigenlijk nooit echt veel nood gehad aan een degelijk backupsysteem. Versta mij niet verkeerd, ik heb altijd al veel gegevens gehad, en het is niet dat ik die gegevens nooit gebackupped heb, maar echte backup-zoals-het-zou-moeten, dagelijks-wekelijks-maandelijks en decentraal en zo, heb ik nog nooit gedaan.

Vooral eigenlijk omdat ik nooit echt écht belangrijke gegevens gehad heb. Maar daar komt nu dus verandering in: alleen al die tienduizenden foto’s die enkel digitaal bestaan zou ik niet willen kwijtgeraken. En dan nog projecten, en mail, en al die andere dingen die ik over de jaren heen verzameld heb.

Vandaar: gewoon mijn DVD-schrijver houden en daarop nackuppen? Of een echte backupoplossing kopen? Een (Super)DLT?

Of, waar ik vanavond aan dacht, zou ik niet kunnen naar MiniDV backuppen? Ik heb zo’n digitale videocamera, dat kan redelijk snel via Firewire aangesproken worden, de tapes zijn goedkoop, en die dingen moeten zo’n 10GB kunnen bevatten… Zou er nergens software bestaan waarmee ik data kan schrijven op die tapes? Eens checken.

2 reacties op “Backup”

  1. Mijn huis-tuin-en-keuken NAS oplossing vind ik persoonlijk wel werken: een oude pentium PC volgestouwd met harde schijven (zo’s 250GB in totaal), aan mijn LANetje gekoppeld, en daarnaartoe semi-automatisch backuppen over het thuisnetwerkje. Zeker geen waterdicht systeem, maar wel makkelijk en gebruiksvriendelijk. En tis de enige manier waarop ik 4GB aan foto’s en 15GB aan meel nog makkelijk gearchiveerd krijg…

    Enfin – nog niet ideaal, maar wel deftig, voor mij althans…

    Rik

Reacties zijn gesloten.