Dà ne stek, maat!

In de Atom feed van Google’s officiële weblog:

<id>tag:big.corp.google.com,2003:blog-1720</id>

Ben ik de enige die daar een dig in de richting van Dave Winer in ziet? Winer gebruikt die term voortdurend om er kwaadaardige grote bedrijven mee te omschrijven, genre IBM in 1980.

Devil’s Dictionary (2.0) heeft er dit over te zeggen:

BigCo, noun
A successful software company.

…en da’s vermoed ik de reden van veel van Winer’s voortdurend gezaag 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Da’s volgens mij hetzelfde als zeggen: ok, we gaan die en die afdeling van ons bedrijf afsplitsen en er een nieuw bedrijf van maken. Om niet te lang te moeten wachten op marketing-mensen en reclamebureaus om hun werk te doen, worden dan de eerste documenten al gemaakt met de naam NewCo als naam van het bedrijf. Dat weet ik ook pas sinds kort (mijn vader werkt bij Lanxess, pas afgesplitst van Bayer Antwerpen). Is blijkbaar ‘traditie’. Zo zal BigCorp ook een traditie zijn als naam van een groot bedrijf, maar dan wel een traditie die een pejoratieve betekenis heeft gekregen.

  2. Denk het niet: Blogger is nog maar juist (allez ja, recent) overgenomen door Google. En er is wel degelijk animositeit tussen Evan van Blogger en de mensen van de Winer-clan:

    John Robb: “Of course, Evan’s anti-customer stance on RSS forces users of his product to jump through hoops to enhance their weblogs with the world’s standard syndication format. Note to Evan: nobody cares that you have some ‘grand strategy’ to gain platform lock-in, they want a product that works in accordance with industry standards. ”

    Dave Winer: “I didn’t like Google’s response yesterday which came through Evan Williams. It was about as snotty as it could be […]”

    Allemaal zeer, zeer volwassen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.