Joechei!

Ik heb de beste broer ter wereld. Hij heeft mij een barcodelezer gekocht, en dat wil zeggen dat ik al mijn boeken kan inscannen.

Simpeler kan niet: van boek tot boek gaan, ISBN-code inlezen en opslaan, en dan later, at leasure via Amazon Web Services de nodige opzoekingen doen.

Je stuurt een request naar

http://xml.amazon.com/onca/xml3?
t=[Associates ID]
&dev-t=[Developer Token]
&AsinSearch=[ISBN]
&type=[lite of heavy]
&f=xml

en daar komt dan een XML-file als deze uit, die ik dan verder verwerk en in mijn database kan pleuren.

Voor wie het niet allemaal zelf wil programmeren, kan het ook met Collectorz Book Collector (dat er verdorie bijna hetzelfde uitziet als mijn boekendatabase in Access, maar ik ben zeker dat ik er eerst was, want mijn database is al meer dan vijftien jaar oud in die vorm 🙂

Één reactie op “Joechei!”

Reacties zijn gesloten.