Op repeat

De computer waarop Linux (slackware) komt is uitgekozen, en wordt op dit moment leeggemaakt. Een goeie 20 GB aan gegevens moeten versluisd worden naar een andere computer, en aangezien het hier allemaal El Cheapo Bastardo Networking is (lees: afgedankte Compex-netwerkkaartjes, de goedkoopste kabels die te vinden waren en een krakkemikkige witte-producten-10 Mbit-hub), en gezien de twee computers waartussen versluisd moet worden allebei oude pentium 2’s zijn, duurt dat ùùùren.

Dan maar van de nood een deugd gemaakt, de zetel op een comfortabelere stand gezet, en Windows Media Player met Stan Getz op repeat gezet.

Vanalles door elkaar, maar telkens Doralice (die saxofoon!) en Corcovado (o Redentor, que lindo!) van op Getz/Gilberto voorbij komen, laat ik ze nog eens extra een paar keer na elkaar repeaten.

…wat er mij aan doet denken dat ik nog altijd niet het feestje gegeven heb dat ik al van vorig jaar wou geven. Met bossa nova en tiki en crooners en met martini’s en cocktails en veel kussens en James Bond en Dr. Strangelove en al mijn lavalampen en vloeistofdia’s. En misschien wel beginnen, ‘s avonds, met een barbecue, en dat de muziek eens niet zo luid staat dat de mensen elkaar niet meer horen spreken.