Doe mee met de conversatie

8 reacties

 1. dit is dus één : schending copyright
  en twee : uitsluiting van 30% van de (stemgerechtigde vlaamse) bevolking (zorder op kleur of herkomst te letten)

  Iedereen is welkom zolang men zich gedraagd naar onze normen en wetten (of beter)
  Kleur godsdienst enz doen er niks toe alleen extremisme (naar de 4 zijden (links , rechts , moslim of katholiek)) is te vermijden

 2. “één: schending copyright”

  Lees er misschien nog even de wet op na, en de rechtsleer.
  De parodie, de nabootsing en de karikatuur vergen geen toestemming, indien ze eerlijk gebeuren. Het opzet moet humoristisch zijn, ongeacht de kwaliteit van deze humor (de humor van de enen doet de anderen niet altijd lachen). Het werk van een derde overnemen, het parodiërend aanpassen en het nadien op een website plaatsen is dus geen namaak.
  Er hoeft vooraf geen toestemming te worden gevraagd aan de auteur van het oorspronkelijke werk. Het komt namelijk zelden voor dat deze laatste het eens is met de aanpak en het zou al te gemakkelijk zijn hem het recht te geven de parodie te weigeren. Het is evenmin nodig hem op de hoogte te brengen van de parodie.

  “twee: uitsluiting van 30% yada yada”
  In hoeverre ben ik op dit eigenste ogenblik aan het uitsluiten?

  Crap.

 3. Aan bezorgde burger:

  “één: schending copyright”

  Bullshit – lees de wet. Cf. wat Michel al schreef.

  “twee : uitsluiting van 30% van de (stemgerechtigde vlaamse) bevolking (zorder op kleur of herkomst te letten)”

  Wel, da’s dan een welkome verademing na de jarenlange roep van het Blok om mensen uit te sluiten op basis van hun kleur en herkomst.

  Het argument dat het Blok 30% van de stemgerechtigde bevolking vertegenwoordigt en daarom niet zomaar in de hoek geschoven mag worden is nonsense. Die 30% zijn ofwel xenofoob en/of racist, ofwel zijn ze te stom om te beseffen dat het aanstoken van xenofobie (en dus het einde van de democratie in Vlaanderen) het hart vormt van de extreem rechtse ideologie van het Blok.
  De laatste groep verdient het dat hun stem genegeerd wordt in onze democratische maatschappij. De eerste groep zou beter zelf door de beruchte bezem van het Blok het land uitgezet worden… Er is geen plaats in Vlaanderen voor mensen die het ondermijnen van de democratische maatschappij tot doel hebben.

  “Iedereen is welkom zolang men zich gedraagt naar onze normen en wetten (of beter)”

  Behalve dan die vreemdelingen zeker? Al vergeten wat de rechter in Gent zei?

  “Kleur godsdienst enz doen er niks toe alleen extremisme (naar de 4 zijden (links , rechts , moslim of katholiek)) is te vermijden”

  Heh – grappig; ik was me er niet van bewust dat de islam en het katholieke geloof de 2 uitersten van het religieus spectrum vormen. Waar plaatst u boeddhisme dan? Of het jodendom, om maar een paar andere religies te noemen?

  Als u echt gelooft dat huidskleur en religie er niet toe doen, zou u beter niet op het Blok stemmen, want dat is niet waar ze voor staan. Probeer misschien eens een democratische partij? Het zal u deugd doen.

 4. Pingback: Franks Blog
 5. Pingback: Uren.Dagen.Nachten
 6. Pingback: Uren.Dagen.Nachten

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.