Beeldbeprutsen

Ah, prutsen in Photoshop. ’t Was al weer eens lang geleden. De foto va Louis’ schoentjes is een kleurenfoto genomen met een sluitertijd van 3 seconden, dan naar zwartwit omgezet met een channel mixer adjustment layer, en naar een quadritoon omgezet.

Deze foto heeft een masker op het beeldje, curves om het metaal wat meer contrast te geven, en een desaturatie op de achtergrond:

En dat was al lang geleden: een gesolariseerde foto. Vroeger was daar een filter voor in Photoshop (nu nog? even kijken… yep, Filters | Stylize | Solarize), maar uiteindelijk is het ook niet meer dan wat trekken aan de curves en ervoor zorgen dat donker licht wordt en licht donker:

20040626_022_copy2

O en kijk eens wat mooie kleurtjes allemaal:

20040626_022_copy2_copy

…maar aan de andere kant, als het echt nodig is, dan lukt het niet altijd in Photoshop:

20040626_049

…had ik raw geschoten, dan zou ik de witbalans nog kunnen aangepast hebben, maar aangezien het in jpeg is, kan het niet. Helaas.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. ja, daar niet van natuurlijk. Maar je kunt niet zonder dataverlies de witbalans aanpassen, en als je raw hebt, lukt dat wel. Aan de andere kant: mijn fotocatalogusprogramma leest geen nikon-raws, en Windows’ digitale camera-wizard leest ook geen raw-beelden in, dus ik zou mijn hele, ahem, workflow moetne aanpassen…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.