Go Etienne!

Professor Vermeersch heeft het andermaal zeer goed gezegd. De Vlaams Blok-kopstukken zijn racisten, objectief aantoonbaar neo-nazi’s tot en met hakenkruisen, nazi-vlaggen en hitlergroet, en ze hebben nooit dat verleden afgezworen. Dat een kwart van de Vlamingen daar voor stemt, is eigenlijk het énige waar we vandaag zouden mogen over spreken. We zouden als Vlamingen moeten beschaamd dat iets dergelijks mogelijk is.

Maar nù is het te laat natuurlijk.

4 reacties op “Go Etienne!”

 1. de meeste mensen zien het blok zo wel niet denk ik. waaraan ligt dat? en probeer maar eens uit te leggen wat het blok echt is. hoe dikwijls ik die blokdiscussie al heb gevoerd he. en dan goe weten dat je gelijk hebt he!

  als je bv. zegt dat die racistisch zijn dan beginnen ze al over de underdog die ze toch altijd moeten hebben. het brave buitengesloten partijtje, ik word er zot van

  seg, dien dutroux, die moeten ze toch ook altijd hebben he! ocharme da manneke… zucht>

 2. Wat een zever!! Dien etienne vermeersch, die is wereldvreemd! Heeft zeker nog nooit last gehad met vreemdelingen op straat? En trouwens, wat zat die te bazelen over hakenkruisen enzo, het Blok is totaal niet nazi, ze zijn gewoon Vlaams-nationalistisch met een rechts vreemdelingenstandpunt. de NAZI’s in duitsland waren nationaal-SOCIALISTEN, remember? dat heeft dus niks met het BLok te maken. De Blok kopstukken die vandaag de partij leiden, hebben GEEN VAN ALLEMAAL ooit een hakenkruis gemaakt, een nazi-vlag gedragen, of whatever.

  owkay ff stoom afgeblazen, ik vond gewoon dat hij een brutale bek had, die Etienne. Voor de rest kan het een goed man zijn hoor, no offense!

  groetjes

  flemish_patriot

 3. De nazi’s waren socialisten. Uh huh. Ook geen geschiedenis geleerd zeker?

  En het is gewoon wel degelijk echt een objectief feit dat de mensen aan de top van het Blok, van Karel Dillen af, (neo-)naziverledens hebben, VMO, knokploegen, hakenkruisen en gelijkaardige incluis.

  Heb ik niet “van horen zeggen”. Of “van in De Morgen”. Weet ik uit eerste hand, uit ervaring, van bij de mensen thuis gezeten te hebben. Doet wel raar hoor, zo bij een VB-koptstuk binennstappen en zien dat de hele kamer van top tot teen behangen is met nazi-vlaggen 🙂

  Nu wil dat op zich al iets zeggen, maar niet alles, want anders konden we heel Duitsland afschrijven na de oorlog.

  Nee, wat het zo anders maakt, is dat die mensen weigeren het af te zweren. Weigeren te zeggen dat ze ongelijk hadden. Het weigeren toe te geven soms zelfs.

 4. En Vermeersch’ kijk op de zaken staat alhier.

  Het artikel dateert van een tijdje geleden, maar citaten als “Wie de persoon van Göring kent heeft een zoveelste bewijs in handen dat het Neurenbergproces geen rechtspraak was, maar een moderne vierschaar” tonen duidelijk dat ze het toen al niet eens waren met wat rechtbanken beslisten.

Reacties zijn gesloten.