VNC

Ik vind dit nog altijd verrekte indrukwekkend:

linuxvnc

…de gedachte dat er aan de andere kant van de koer een linuxcomputer staat, en dat ik daar van in mijn trekzetel gewoon naartoe kan gaan, zonder noemenswaardige vertraging, met een gratis programma (VNC).

Aan de andere kant, het blijft linux: ik heb net een hald uur doorgebrachtmet het downloaden van stapels dingen (ruby, en ruby-gnome, en racc, en watnog allemaal, dependencies binnen dependencies), om uiteindelijk te stranden op

Xlib: Invalid MIT-MAGIC-COOKIE-1 key

Huh? U zei? Is het echt zó moeilijk om iets te zeggen als

Xlib: You (root) are trying to open a window on a display controlled by another user (mvuijlst). You can't do this unless mvuijlst specifically gives you permission to do this via xhost +localhost .

Dat is nog altijd obscuur voor wie niet weet waar het over gaat, maar toch iets beter.

2 reacties op “VNC”

  1. Ikzelf gebruik sinds enkele dagen debian, na heel wat ge-experimenteer met SuSe, redhat en fedora. Ik installeer steeds nieuwe software, en hiervoor is debian echt de hemel. Gewoon “apt-get install exoctic-piece-of-software” of de grafische interface “synaptic”, en alle dependencies worden automatisch gedownloaded en geïnstalleerd. Wel niet altijd even gebruiksvriendelijk, er worden nogal wat technische vragen gesteld bij de installatie van sommige software.

Reacties zijn gesloten.