Second thoughts

’t Is alsnog iMatch geworden.

Reden: na het onfortuinlijk crashen van de computer (bah Extensis) blijkt dat het al zo lang geleden moet geweest zijn dat ik herstart had, dat NEF nog niet in de shell geïntegreerd was, of zoiets.

Als ik nu dubbeklik op een NEF in iMatch, gaat het beeld op een goeie drie à vier seconden open. En daarmee is mijn allergrootste probleem van de baan.

En als ik nu wat tijd steek in iMatch, weet ik dat mijn moeite nooit verloren zal gaan: categorieën, en annotaties, en wat ik ook doe met de foto’s: alles is op elk ogenblik exporteerbaar naar bijvoorbeeld XML, of naar een database, of naar html, whatever.

De interface blijft lelijk, daar ben ik het honderd percent mee eens. Dat is een probleem waar vrees ik niets aan te doen is: voor zover ik begrepen heb, is iMatch het programma van één enkele persoon, en die heeft redelijk duidelijk geen kaas gegeten van IA.

Maar ik ben duchtig bezig een tuinsafari-achtige collectie beesten aan het aanleggen, en dat kan ik gewoon niet volhouden in een systeem van (te) eenvoudige categorieën. Alle dagen komen er beesten en beestjes bij, en ik moet er een systeem in houden of ik ga erin verzuipen.

En ja, ThumbsPlus ziet ernaar uit alsof het ook goede categoriën heeft, maar ik zie nergens een manier om de data die ik erin steek, er ook weer uit te exporteren. En ik ben al een paar keer teveel verbrand geraakt aan een systeem waar de data niet meer uit te krijgen is.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Kijk ook eens naar idImager (http://www.idimager.com). Ook zo’n hip programma dat met een i’tje begint en halverwege een hoofdletter nodigt denk te hebben, dat wel. ’t Is iets ‘spartaanser’ nog dan iMatch lijkt me maar ’t ziet er beter uit, heeft een ongelimiteerde(?) hierarchische structuur voor trefwoorden en het zou ook de NEF-bestanden kunnen importeren.

    Het laatste kan ik nog niet uitproberen want ik wacht al bijna 3 maanden op mijn D70-kit. Besteld bij een webwinkel die er slechts 3 per week geleverd krijgen. Ik sta ondertussen op nr 2!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.