Tour d’horizon

Grr. Ik ging net de foto’s van vandaag importeren, en het stak me toch wel erg tegen dat ik geen goeie catalogeerdinges heb.

Ik heb in mijn hart al afscheid genomen van Photoshop Album, en dat maakt dat ik eigenlijk in de markt ben om nu! een nieuw en beter programma in gebruik te nemen.

Afijn. Even kijken wat er allemaal op de marrekt is.

Picasa. Een plezier om te gebruiken. Beeldjes verschuiven in de lichtbak is zo’n sensuele ervaring, met die zwoel verschuivende thumbnails, ik zou het hele dagen kunnen doen! Die timeline, zo Kai’s Power Tools! Maar geen raw, en dus out of ze quechtionne.

Fotostation 4.5. Om te beginnen: 19 megabyte download, dat belooft. De installatie gebruikt een recente InstallShield, dat oogt ook al professioneel. Mff. Na installatie is het al een stuk minder indrukwekkend. Heel veel grijs. Doet geen raw. Eurgh. What the..? Rap weer wegsmijten. Ofwel mis ik hier heel veel, ofwel is dit gewoon een vieze draak.

Extensis Portfolio. Extensis is een grote naam in de prepress-wereld, dus dit zou wel eens goed kunnen zijn. $199, dat wel. Effe checke. Negen-en-veertig megabyte en ik moet een account aanmaken. ‘t Zal voor straks zijn.

ThumbsPlus 7 beta 7 (met raw plugin). Werkt net iets anders dan de andere image managementprogramma’s die ik hier al gezien heb: geen importeren, maar wel een soort explorerinterface. Het lijkt meer een fileviewer dan een catalogus. NEF opendoen duurt een eeuwigheid, nog langer dan in iMatch.

Bij het bekijken van de beelden is de loupe een bijzonder goed idee:

thumbsplus01

De enige manier om een catalogisering te visualiseren, voor zover ik zie, om galleries aanmaken en daar dan dingen insteken. Moet het eigenlijk meer zijn? I dunno.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.