Google

Ik weet niets van aandelen af, maar hoe zit dat precies met Google? Die mannen gaan binnenkort meer waard zijn—virtueel—dan MacDonalds en General Motors ’t schijnt.

Howzat work? Moeten ze dan ook zoveel winst maken of zo?

Al die mensen gaan voor miljarden dollars geld geven aan de gasten van Google, en die gaan er dan op de één of andere manier nog meer geld mee verdienen?

I dunno.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Hoe kan men een aandeel als Google vergelijken met GM of Mac Donalds?? Als Google zo lang zal blijven bestaan (of zonder overname) als de Multi’s van de VS is een groot vraagteken. Google is een puur advertentiebedrijf, met een klein beetje zoekmachine. En moet het dus hebben van de adverteerders. En hoe meer we google gebruiken hoe beter voor de adverteerders.
    “Google, advertentiebedrijf, web dienstverlener en zoekmachine is evenveel waard als Philips met tien keer minder omzet.” Het aandeel google gaat tussen de 108-135 $ gaan kosten. Dat zou dan zo’n ruim 2 miljard dollars opbrengen voor Google. Waarmee het dan kan gaan investeren. Volgens hun eigen cijfers (en die van de begelei(ij)dende banken) haalde de zoekmachine in 2003 een omzet van meer dan 960 miljoen$, wat netto zo’n 106 miljoen$ winst opbracht. Waarschijnlijk wil men bij een goed beursklimaat (wat er op dit moment zeker niet is) zo vlug mogelijk Google op de beurs
    brengen. Wat er zit reeds wat slecht nieuws aan te komen, want volgens Reuters verwacht Google rode cijfers te moeten presenteren. Door een patentrechtszaak met concurrent Yahoo zal worden geschikt, waardoor er naar verwachting in het huidige kwartaal dat eind deze maand afloopt een nettoverlies zal worden geleden.Er zullen extra aandelen uitgegeven worden bij de beursgang van later deze maand; de ruim een miljoen extra aandelen komen in handen van Yahoo. Daar komt nog eens bovenop dat er slechte berichten rond de advertentiebranche binnen zijn gekomen, waar we vandaag al over berichtten. Vorig jaar steeg de omzet van de sector met 65 procent, terwijl dit in 2009 nog slechts een schamele 11 procent zal bedragen. Aan u de keuze…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.