Kalenders, kalenders

Ik heb een kalender in Exchange op mijn werk voor werkgerelateerde dingen in het algemeen, ik heb een kalender in Exchange bij klanten voor werkgerelateerde dingen aldaar, ik heb een Google Calendar voor persoonlijke dingen en waar ook de kalenders van de kinderen in staan, en van Sandra, en onze gemeenschappelijke kalender, en nog een resem andere kalenders, al dan niet gedeeld met anderen.

Kalexchange

Sommige dingen staan in één enkele kalender, andere staan in twee, zeer soms staat het eens in meer dan twee kalenders. Oh, en de Google Calendars worden naar mijn GSM gesmurft ook, van tijd tot tijd.  Soep, soms, ik moet het u niet zeggen

Kalgoogle

Ik zou er geld voor geven als dat allemaal proper bij elkaar zou kunnen komen. Met echte propere over-en-weer-synchronisatie. En bijvoorbeeld ook beschikbaar op mijn GSM, via Google Calendar of via de ingebouwde kalender of via iets anders.

Kalpost

Geen enkele van al de oplossingen die ik al geprobeerd heb, werken echt. Eenrichting: geen probleem. Over en weer: crash, boom. Typische problemen: recurring appointments. Dat loopt al-tijd in de soep. Of dingen rond zomeruur/winteruur, of tijdsverschillen: dan staat er plots een meeting om 11u, één om 12u en één om 13u — en wegens over-en-weer-synchronisatie staat die op geen tijd in drie kalenders, en voor ge’t weet staat er één meeting op 10u en op 14u, twee op 11u en 13u en drie op 12u, en zoverder.

Drat.

Enfin. Ik ben er vandoor: lunchmeeting. En ik zou hem helemaal uit het oog verloren zijn was ik niet toevallig in een kalender gaan kijken die ik toevallig vie het VPN open had staan–wat me een “oh, was dat vandààg” heeft bespaard toen ik een bevestigingsteleoon kreeg, ah ha!

Doe mee met de conversatie

18 reacties

 1. @Martin: Eigenlijk was dat wel in orde, maar het had voor mij nog een paar beperkingen ( meerdere calenders – hoewel het mogelijk zou moeten zijn ) en ik wil ook eens horen of er ergens een opensource oplossing is !

 2. Je wil dus eigenlijk iets dat meerdere kalenders met elkaar synchroniseert. En dat niet alles overal terecht komt.

  Hoe zou dat het beste op te lossen zijn? Een aparte DB die als hub dienstdoet voor alle kalenders? Waar dus alles inkomt en terug uitgaat, al dan niet gefilterd.

  Zo moeilijk kan dat toch niet zijn om te maken…

 3. Yep…zelfde probleem hiero. Een tijdje in kwadraat door syncen met Palm GPS/waypoint contacts ook eens…en daar toen Plaxo ook nog eens door. Een sync herconfigureren was toch altijd een kaarsje branden en een schietgebedje erbij alvorens op “ok” te duwen.

  Ben “blij” te horen dat het niet aan mij ligt…vooral de uurswitch…of de dagervoor/dag erna kopie storen me mateloos. Op’t einde ben je nergens zeker van hé.
  Een kalender op basis van verschilende rss feeds naastelkaar per dag? Niet 100% syncen, maar je ziet wel alles …

 4. Euh, dude, waarom niet doodgewoon één enkele kalender op bijv. je GSM / PDA waarin alles staat (perso + werk) die je overal meeneemt en dan met de computers ter plekke (op werk, bij klant, thuis, enz.) synchroniseert ?

  Case closed.

 5. Dé oplossing: een boekske en een stylo, die op elk moment en waar ik ook ben uit mijn sjakos kunnen opgediept worden. Werkt perféct 😉

  In dit computertijdperk, waarin blijkbaar àlles met de computer moet gebeuren (tot in het absurde), mag men niet vergeten dat er ook gemakkelijkere manieren bestaan.

 6. “Ja, voor mijn beschikbaarheden: ge moet maar keer bellen, ik zal dan in mijn GSM kijken.”

  …om nog niet te zeggen dat làng niet overal synchronisatie mogelijk is, natuurlijk. De meeste computers van klanten zitten zowat dichtgespijkerd.

 7. Ik ken dat:
  – exchange op het werk
  – google voor perso + foto + tweeduizend die naar phone sms’t
  – iphone cal die synct met iCal op mac die synct met exchange

  Maar geen sync tussen alles.

 8. Ik kampte met hetzelfde probleem en heb het lang volgehouden met Palm en Datebook5 maar recentelijk heb ik het compleet opgegeven en zit mijn agenda in iCal op mijn Macbook die ik altijd bij me heb.

  Dat alles met elkaar synchroniseren met centrale repositories en schrijftoegang op andermans kalender heet CalDAV en iCal in Leopard heeft er ondersteuning voor (net zoals enkele andere programma’s).

 9. Ben ik blij dat ik maar enkel google kalender (toch privé) heb die ik mooi via MyPhoneExplorer rechtstreeks kan synchroniseren met mijn GSM. Ik kan daarbij alvast aanduiden met welke google calenders ik allemaal wil synchroniseren. Vroeger was het een groter gedoe met Outlook en Funambol ertussen.

  Maar ja, ik heb dan ook niet geprobeerd om dan ook nog eens met andere calenders tegelijkertijd te synchroniseren, dus eigenlijk kan ik hier niet veel helpen.

 10. Ook ik gebruik OggSync, maar ben er nog niet helemaal tevreden over.
  Als ik in mijn Google calendar een afspraak heb gemaakt voor de gehele dag, en daarna heb gesynchroniseerd met mijn pda, staat de afspraak in mijn pda kalender ook voor de dag daarna.
  Ik weet niet wat ik daar verder aan in kan stellen. Is er iemand die daar een oplossing voor weet?

  Leo W.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.