Google Calendar II

Het moet gezegd: proper gerief, Google Calendar.

Intrinsiek is er niets moeilijks aan een on-line kalender, maar om het gemakkelijk en goed en bruikbaar te maken, is niet evident.

Google heeft dat goed gedaan. Het had iets meer mogen samenwerken met GMail, en ik mis misschien wat dingen, maar niets ernstig.

Ja, de import werkt niet naar behoren en er zitten nog redelijk wat schoonheidsfoutjes in (soms krijg je bijvoorbeeld een week te zien met NaN—Not a Number—erin: twee keer NaN/3 bijvoorbeeld in plaats van 1/4 en 2/4).

Maar dat is detailkritiek. Het is een beta en het wordt er hopelijk alleen maar beter op. En binnenkort raakt het ongetwijfeld ook geïntegreerd met de nieuwe kalender van Windows… fijn.

Ideaal ook voor mensen met veel dingen te doen:

Calendar

Ik heb een kalender, Sandra heeft een kalender, we hebben een gedeelde kalender (met dingen van de kinderen en zo), en dan is er ook nog een kalender met tips van Gentblogt (ook publiek beschikbaar: RSS en iCal), en een kalender met persmomenten voor Gentblogt (die staat bij Bruno en is enkel voor de redactie), en dan komen er voor nog andere projecten andere kalenders — hog heaven!

update: wie is die schimmige “Bruno”, vraagt u zich ongetwijfeld af. Bruno is de meneer van Volume12, en ook wel van het onvolprezen imaginaryJazz (jazz fotografie!), schrijver extraordinaire van Gentblogt, avonturier in autofictie met uitvalsbasis te ka145 in Gent.

[zo goed?]

13 reacties op “Google Calendar II”

  1. T’is weer down, gedomme

    Vanmiddag even uitgebreid getest en bij nader inzien staat het mij al veel meer aan. Nu datk die remote calendar ical sunbird ding gevonden heb kan ik het toch redelijk appreciëren

  2. Nu je ons toch laat piepen in je agenda, heb je een weekje verlof achter de rug? Ik zie geen werk-dinges… Of gewoon een zalige paaswerkweek met veel afwezigen zodat lange termijn dingen eindelijk afgewerkt kunnen worden?

    En nog iets: persoonlijk prefereer ik “lentevakantie” ipv die andere katholieke geïnspireerde benaming, maar dat geraakt maar niet ingeburgerd.

Reacties zijn gesloten.