Decisions decisions

His Dark Materials is uit. Is helaas uit, moet ik zeggen.

Ik heb geprobeerd zo traag mogelijk te lezen, voornamelijk door enkel bij de kinesist onder de hittelamp of bij verschillende dokters in de wachtzaal te lezen, maar het leest zodanig vlot dat ik door de 1024 pagina’s gevlogen ben als een mes door hete boter.

Ahem. Zodus.

Ik heb normaal gezien altijd overal wel ergens een boek liggen waar ik in bezig ben. Op het werk ligt ondertussen al bijna een jaar lang Bobo’s Coin Magic [hoop ik toch, als het niet met de noorderzon verdwenen is samen met mijn andere persoonlijke zaken die er nog liggen sinds ik er de laatste keer was in januari]. Op mijn nachtkastje ligt een boek in Alastair Reynolds’ Revelation Space-serie. Beneden ligt nog altijd Fafhrd and the Gray Mouser (overigens van harte aangeraden voor wie zich ooit afgevraagd heeft waar Pratchett de mosterd heeft gehaald voor minstens zijn eerste paar Discworld-boeken). Jenkins’ biografie van Churchill ligt hier boven maar een beetje te liggen, en ik heb al maanden niet meer de moed om verder te doen in de verschillende boeken van C# (al dan niet in asp.net).

‘t Is triestig: nu Pullman uit is, ben ik op het moment nog maar in één boek actief bezig. En dan nog niet eens een boek dat ik echt graag aan het lezen ben: net zoals mijn vorige badkamertoiletboek (Gandhi’s autobriografie) is het een boek dat ik altijd al eens wou geezen hebben, maar dat me eigenlijk redelijk snel is gaan tegensteken. The Complete Roderick. Jaren 1970 en naar mijn zin nogal gedateerde jaren 1970, tot nog toe toch. Misschien wordt het wel beter.

Er komen tot nader order geen nieuwe Iain (M. of geen M.) Banksen uit, de nieuwe Pratchett is ook niet voor meteen, Gaiman is nog druk bezig aan Anansi Boys, en ik heb geen geld om nieuwe comics of graphic novels voor hapklaarsnelconsumptie te kopen, dus wat moet een mens dan doen?

Ik denk dat ik me nog maar eens ga storten op Jack Vance, da’s al geleden van op de humaniora. Ik ga beginnen met deel één van Lyonesse, dat ik enorm graag gelezen heb nu (urgh!) bijna twintig jaar geleden. Suldrun’s Garden. En dan deel twee en drie. En dan misschien The Demon Princes. Of de Alastor-boeken.

Ik vraag me af of ik ze nog zo goed ga vinden als vroeger, toen ik Jack Vance het equivalent in het Engels vond van Marguerite Yourcenar in het Frans—taal die zo mooi is, zó mooi dat ik er stil van werd.

Misschien moet ik er wel eens van gaan beginnen genieten met wat goeie muziek op de achtergrond en een whisky in de hand.

update: proxis.be laat mij zonet weten

Dear Michel Vuijlsteke

On 9/09/04 the items included in the following list were shipped:

Item Code # Title / Package
-------------------------------------------------------------------------------------
0226468046 1 Women, Fire, and Dangerous Things (Lakoff, George)

Shipping costs : No shipping costs charged !

Foiled again! Ik zal toch weer weten wat gelezen! En dan zal ik Lakoff in het vervolg meenemen naar de kinesist en de dokter en de uroloog en de CT scan en de controleartsen en gerechtsartsen en watnogallemaal.

En Revelation Space even op backburner zetten en Vance naar het nachtkastje promoveren.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.