DHL

De DHL-soap, aflevering umpteen. Ik vind dat die mensen in de rand rond Brussel helemaal gelijk hebben. Hebben ze juist een dure villa in een mooie villawijk of een prachtige verkaveling gekocht, en dan besluiten ze in een dorp in de buurt plots een luchthaven neer te poten! En tot overmaat van ramp blijkt plots dat de wereldeconomie niet stilvalt als het in België donker wordt! Een ware schande.

9 reacties op “DHL”

 1. Zou het aantal dat last heeft van het nachtlawaai groter zijn dan het aantal jobs dat op de wip staat?
  Ik woonde vroeger op zo’n 50m van de spoorweglijn Kortrijk-Gent. Het verschil tussen een dag van 50 treinen of een stakingsdag (geen enkele trein) was voor ons zelfs moeilijk op te merken. Onze Belgische politiekers bouwen terug aan het succes van de zwarte partij.

 2. Lang leve de “kerktorenpolitiekers” die er voor zorgen dat ons Belgenlandje omzeep gaat.Dat krijg je natuurlijk met 4 regeringen (als we de Duitse regio nog vergeten) voor hetzelfde aantal inwoners zoals een stad als Parijs of New York. Ik krijg echt een slecht gevoel als ik onze politiekers voor de zoveelste dag zie zitten rond de tafel, alsof er nog tijd genoeg is. En van elke media aandacht profiteren om een woordje te plaasten, bacchhh

 3. Ho ho ho maar. Op het moment lijkt het alsof er wat machtsspelletjes CDH) en naïviteit (Ecolo) aan de gang zijn/waren, maar ik ben er helemaal niet van overtuigd dat DHL helemaal vrijuit gaat.

  En ik blijf er in geloven, tot het tegendeel mij kan bewezen worden, dat de meerderheid van de betrokken politici het eigenlijk voro het beste menen.

  Niet allemaal evenveel gehinderd door kennis van zaken, maar toch.

 4. …en ik blijf er ook van overtuigd dat het federale systeem dat sinds 1988 bestaat, een uitstekend systeem is als we België willen houden.

  Willen we België niet houden, dan moet er op de één of andere wijze iets met Brussel gebeuren (Europees District?)maar dan gaat de discussie zijn wat is Brussel? En dan zit het spel op de wagen, vrees ik.

 5. Brussel(Zaventem) heeft de Jobs dringend nodig. Maar het zijn juist de Brusselse politiekers die ten strijd gaan tegen DHL(lees nachtlawaai).Ik geloof ook(nog) wel (een beetje) dat de politiek het klaar krijgt met DHL. Maar ik ben er eigenlijk zeer zeker van dat DHL een hub’je zal worden voor de Benelux, maar niet voor Europa. Een moet Brussel niet de hoofdstad van Europa zijn? Lees het interview met Prodi vandaag in ‘De Morgen’ er maar eens op na.
  Laten we hopen dat het nadien een storm in een glas water blijkt te zijn.
  SABENA = Such A Bad Experience Never Again.

 6. Ik ben opgegroeid naast het Antwerpse havenspoor : dag en nacht goederentreinen. En nu woon ik onder de aanvliegroute van ‘Deurne Airport’.
  En tussen beide is er toch een verschil. Die treinen, dat zwelt langzaam aan, en het geluidsniveau blijft al bij al beperkt.
  Terwijl de vliegtuigen, het geluid is veel plotser en ook veel sterker. Dus veel storender.
  (Voor alle duidelijkheid, ik heb er zelf voor gekozen. Wat niet onmiddellijk het geval is voor de inwoners van Brussel centrum.)

 7. ik ga akkoord vor hen die in gemeents wonen die er al op historische gronde gelegen waren. Voor al die nieuwe wijken, woonuitbreidingszones… die recent gebouwd zijn heb ik meer problemen. Hier hebben het merendeel van de mensen effectief gekozen om hier te wonen. Men wist dat dit ooit op de agenda moest komen aangezien Brussel een belangrijk punt is in Europa.
  Nooit veralgemenen, ik weet het, maar toch…

Reacties zijn gesloten.