ikbenjan

Tiens, die ikbenjan.be reclamecampagne voor DNS.be, waarom zijn daar niet meer mensen lastig van?

Redelijk zwak, als je ’t mij vraagt. En zo zielig:

Ik moest een keuze maken. Wat getwijfeld tussen Webdwarf WYSIWYG (www.virtualmechanics.com/products/dwarf), MS Word en MS Frontpage. Uiteindelijk koos ik voor MS Frontpage. Wat me meteen opviel was hoe eenvoudig een website maken eigenlijk is. Veel moeilijker dan een brief met enkele foto’s opstellen is het niet.
Een leuke achtergrond, enkele favoriete foto’s erop, een paar regeltjes tekst en alles aan elkaar linken. Meer is er niet aan. Voor een simpele site als die van mij toch niet.

Terwijl de site redelijk duidelijk in PHP en met Dreamweaver gemaakt is. Door mensen die dat al meer gedaan hebben.

En die copywriting. Zo gemààkt. En zo vals. Zeg dan gewoon “uw eigen domeinnaam kost niet veel geld, en duw hier om hem te reserveren”, verdorie. Maar nee:

Deze hele fun-site is begonnen met het reserveren van mijn domeinnaam “ikbenjan.be” (eigenlijk dus www.ikbenjan.be).

Hoe stom is dat—”eigenlijk dus”? Eigenlijk feitelijk wordt misschien niet het verschil tussen een domeinnaam en een subdomein gemaakt of wat?

En van PHP heeft de copywriter ook geen kaas gegeten, blijkbaar:

Bezoekers van de eerste dagen kunnen problemen hebben bij het lezen van mijn dagboek. Probeer dan dit eens: tik in de adresbalk, na homepage/php, een vraagteken en enkele willekeurige letters in. “homepage/php?hadiejan” bijvoorbeeld. Enter. Dan verschijnt (normaal gezien) een versie die werkt.

Tsss. Beste webmaster@dns.be, als ik het adres intyp dat Jan me zegt in te typen, dan krijg ik een vreemde foutboodschap in het Engels wat moet ik nu doen?

Reclame, vies. Ik vraag me af of de equivalenten in de andere landstalen (je-suis-jean.be, ichbinjan.be) precies dezelfde layout zullen hebben.

Krabbers.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Ach, de communicatiespecialisten zijn niet meer wat ze geweest zijn…
  Gelukkig!
  Vanaf volgend jaar (na juni 2005 dus) zal het allemaal veranderen! Dan wordt een nieuwe lading communicatiebeheerders losgelaten op de arbeidsmarkt!

  Juicht gij allen!
  (en ja, ook ik hoor daar bij…)

 2. afgezaagde truuk, gemaakt, vals, geen kaas, niet meer wat ze geweest zijn… en dat allemaal over de succesvolste campagne van de afgelopen jaren. grappig is dat.

  als er maar over gepraat wordt, jongens.
  zelfs al is het oeverloos gezeik zoals dat van jullie.

  :-)))

  jan “de copywriter”

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.