Beesten

De afgelopen paar dagen heb ik het wat moeilijjk met rondlopen, of beter: spaar ik mijn energie voor noodzakelijke verplaatsingen.

Desalniettemin: véél te vroeg gesproken toen ik zei dat het kleine beestenseizoen op zijn laatste poten aan het lopen was. De laatste paar dagen een aantal fijne primeurs te stekken gehad. Zoals daar zijn, naast de (vermoedelijke) bladvlo van maandag:

Een oorbeest (Forficularia auricularia):

Trilspin met jongen (Pholcus phalangoides):

Een goudoogje (Chrysoperla carnea):

Fijn fijn fijn.

3 reacties op “Beesten”

  1. Bij Allah! Loopt dat hier allemaal rond in onze contreien? En hoe komt het dat ik al dat moois nooit opmerkt? Ik heb een terrasje met bloembakken en twee forse buksusplanten (doet dienst als mini-tuin) maar ik heb die aardige beestjes nog nooit gezien. Spelen ze dan verstoppertje als ik kom water geven? In het vervolg wat beter kijken, of is daar een truukje voor ?

  2. Deze drie komen echt heel veel voor. Oorbeesten zitten rond deze tijd opgerold in allerlei bladeren, die trilspinnen zitten gegarandeerd in de kelder of bovenaan in de hoek van toiletten of zo, en die groene gaasvliegen zijn redelijk algemeen ook te zien. Overdag zitten ze heel til onderaan blaeren of takjes.

  3. Wat ik wel veel heb zijn zo van die langpotige muggen. Heel eigenaardig: ze zijn heel zenuwachtig maar eenmaal ik ze (voorzichtig) gevangen heb dan laten ze zich gewillig in de palm van je hand liggen; dan doe ik het raam open en bzz, na een tijdje (alsof ze het niet kunnen geloven) vliegen ze weg. Zo eerst van; check linker en rechtervleugel. Ha , grappig.

Reacties zijn gesloten.