Blow by blow II

..aaand they’re off!!

Gwen Ifill, moderator. Edwards heeft al meteen een smile van hier tot in Congo-Brazzaville geflasht, en ik moet me inhouden om niet de Death March te neuriën.

Vraag: Bremner zegt dat er niet genoeg troepen zijn, Rumsfeld zegt dat er geen link is tussen Saddam en Al Qaeda. Quid? Cheney: Danku dat we mogen langskomen. En we moeten alles in Irak zien in de context van de globale oorlog tegen het errorisme. Dat we Saddam al jaren relaties had met Aboe Nidal, en dat hij geld gaf aan familie van zelfmoordterroristen yada yada.

Hij antwoordt wel niet op de vraag. Ik zou graag willen weten wie gelijk heeft: de ex-administrator en Rumsfeld, of Cheney?

Edwars: danku allemaal, tralala. Mr. Vice President, you’re still not being straight with the American people. De militairen zijn helden, maar de regering had geen plan voor de vrede etc.

En dan gaat het wat over en weet, de gekende punten. “Global test” is blijkbaar weer het punt, en het afbouwen in de jaren 80 van de militaire programma’s. En wat tough talk in een debat doet niet teniet wat Kerry gedaan heeft in de dertig jaar ervoor.

Vraag: hoe Bin Laden vangen? Cheney: we zoeken terroristen over de hele wereld, zeer agressief, en uiteindelijk zullen we hem wel vatten. De Taliban bestaat niet meer, etc. John Edwards heeft gezegd dat AFghanistan heel chaotisch was, en nu zijn ze daar een paar dagen verwijderd van de verkiezingen, met tien miljoen mensen geregistreerd, etc. Ondanks wat John Edwards gezegd heeft, dat hij verkeerd was.

Edwards: iemand was verkeerd, maar niet Kerry en Edwards. Ze hebben het vatten van Osama Bin Laden aan krijgsheren gegeven.En Edwards zegt nog eens wat het precies wat die Global Test was.

… ‘t is te deprimerend om aan te zien. Ik geef het op. Ik word lichamelijk ziek van Dick Cheney.