Nog spinnenkop II

Kijk, sorry, maar ik vind het echt zó’n mooi beest dat ik er nog een foto van zet.

hooiwagen

Euh, een GMail-account voor wie me zegt wat het precies is.
[alsof die dingen nog iets waard zijn in de globale ruileconomie, pfuh]
Hoe meer ik er naar kijk, trouwens, hoe meer het lijkt op een jonge huisspin.

update Gevonden!! ‘t is een Scytodes thoracica, officieel heet het in het Nederlands een lijmspuiter. Een heel erg speciaal spinnetje, dat op een unieke manier jaagt: het spuugt een mengsel van kleefstof en gif in een soort zigzagpatroon over zijn slachtoffers. Zo’n halve centimeter groot, en het kan slachtofers tot twee centimeter ver raken.

Fantastisch beestje, en de foto hierboven is alvast mijn nieuwe desktopachtergrond geworden 🙂

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Schitterend! Alhoewel, on second thought, als ik daarvan mijn wallpaper maak op mijn werk zal ik nogal opmerkingen krijgen.
    Blote tieten daarintegen …

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.